Haberler

10 Bin Suriyeli İçin Yollardayız

01-07-2015

Suriye’de İç Savaş 5. Yılına Girdi. Savaştan Kaçanlar Sığındıkları Ülkelerde Yaşam Mücadelesi Veriyor. Deniz Feneri Hayırseverlerin Yardımlarını Suriyelilere Ulaştırarak Mücadelelerine Ortak Oluyor.

Deniz Feneri Derneği savaş mağduru Suriye halkı için sürekli olarak yardım organizasyonu yapıyor. Dernek iyilik ayı Ramazan’da yardımlarını sıklaştırdı.

İç savaşın 5. yılında Deniz Feneri mültecilere yardım elini uzatmaya devam ediyor. Dernek Ramazan ayı vesilesiyle muhtaç Suriyeliler için daha hızlı yardım ulaştırma operasyonu içerisinde. Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak konuyla ilgili, Deniz Feneri’nin daima mazlumların yanında olduğunu ve Suriyeli mültecilere yapılan yardımların devam edeceğini belirtti. Koçak ayrıca şunları söyledi, ‘Biz biliyoruz ki Suriye halkı yalnız değil. Çok zor şartlarda yaşamaya çalışan bu insanlara halkımız daima kol kanat gerecek. Biz Deniz Feneri olarak yardımların ulaştırılmasında üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Mübarek Ramazan Ayı vesilesiyle Suriyeli kardeşlerimize giden yardımlarımıza ağırlık veriyoruz’

Dernek son dönemde Urfa, Kilis, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Ankara, Osmaniye, Halep, Lazkiye şehirlerinde ve köylerinde yaşayan Suriyeli 10 bin aile için yollarda. Deniz Feneri Derneği tüm şube ve temsilcilikleri aracılığıyla ayrıca Kilis’te bulunan ofisiyle bayram öncesi savaş yaralısı insanların sofrasına aş koyuyor.

URFA

1200

KİLİS

750

G.MERKEZ

1200

İSTANBUL

600

İZMİR

600

ANKARA

2400

GAZİANTEP

600

HATAY

600

OSMANİYE

250

LAZKİYE

600

HALEP

1200

TOPLAM

10.000

Toplam