Haberler

1001 Çocuk 1001 Dilek Heyecanı Bu Sene De Mutlu Bitti

07-06-2016

Deniz Feneri Derneği tarafından yürütülen “1001 Çocuk 1001 Dilek Projesi” kapsamında 1102 öğrenciye hediyeleri teslim edildi...

Bu sene 14. kez düzenlenen ve ihtiyaç sahibi çocukların yoksullukları nedeniyle gerçekleştiremedikleri hayallerini yerine getirmeyi amaçlayan “1001 Çocuk 1001 Dilek Projesi”nde bu sene de sona gelindi...

Proje kapsamında 1001 “minik yürek”, kalplerindeki coşku ve isteği mektuplara yazarak, Deniz Feneri’ne ulaştırdı.

Özel olarak açılan “www.1001dilek.com” internet sitesinde yayınlanan mektuplarda, şimdiye kadar bebek isteyen çocuklar, hiç görmediği babasının resmini isteyenler, annesinin ameliyat edilerek gözlerinin açılmasını talep edenler, her gün okula beslenme çantası götürmek isteyen çocukların dilekleri yer almıştı.

Ayrıca zenginliği “poğaça yiyebilmek” olarak tarif edenden tutun da, evden çıkıp direkt pastaneye giden yol şeklinde hayalini resmedenler de vardı.

Proje kapsamında bu yıl 7 bölgeden 22 ile bağlı 44 köyde yaşayan bin 102 çocuğa çeşitli sorular sorularak dilekleri alındı.

Her dileğin maddi değeri de yazılarak, internet sitesinde yayınlandı. Hayırseverler de bu isteklerden birini gerçekleştirmek istediklerinde, “Dileğini gerçekleştir” butonuna tıklamaları yeterli oldu.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz yaptığı açıklamada Türkiye’nin her bölgesinden yüzlerce dilek topladıklarını, ilk dileğin on dört yıl önce gerçekleştirildiğini belirterek “Yüzlerde oluşan küçük bir tebessüm, bizim en büyük mutluluğumuz. Projemize destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Dernek Başkanı Cengiz, 14 yılda 30 bin çocuğun dileğini yerine getirdiklerini belirterek, çocukların hayallerini gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını kaydetti. Cengiz, “Bunu yaparken de bağışçılarımızdan destek alıyoruz. İnternet sitemizde dileklerimizi sunuyoruz ve hayırseverler de buna katkı sunuyor. Böylece Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklara ulaşıyoruz. Bu yüzden bağışçılarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.

Av. Mehmet Cengiz, projeyle çocukların yardımlaşma ve dayanışmanın önemini kavradığını dile getirdi.

Minik öğrencilerin dilek mektubuna yazdıkları kaykay, elbise, futbol topu, gitar, çalışma masası gibi hediyeler çocuklara dağıtılmaya devam ediliyor. Hediyelerini alan öğrenciler, dernek yöneticilerine ve bağışçılara teşekkür ettiler.

14. defa hayallerine kavuşan ihtiyaç sahibi minikler bu yıl köy okullarından belirlenerek dilek mektubu yazdırıldı. Bu yıl dilek tutan çocukların okulları ve iller ise şöyle:

OKLALI KÖYÜ İLKOKULU - ÇATALCA/İSTANBUL, ORMANLI KÖYÜ İLKOKULU - ÇATALCA/İSTANBUL, SÜTLEĞEN İLKOKULU - ANTALYA, KARAMANLAR İLKOKULU - ANTALYA, EYMÜR KÖYÜ BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIF İLKOKULU - SİNOP, MECİT İLKOKULU/ORTAOKULU - KASTAMONU, DURUÇAY İLKOKULU - KASTAMONU, YENİDOĞAN İLKOKULU - SAKARYA, KARACAÖREN İLKOKULU - SAKARYA, KURUAĞIL ORTAOKULU - KIRŞEHİR, YUNUS EMRE İLKOKULU - KIRŞEHİR, ÇIĞIRGAN İLKOKULU - KARS, ÇIĞIRGAN ORTAOKULU - KARS, DİREKLİ İLKOKULU - ISPARTA, ÇUKUR İLKOKULU - ISPARTA, KAŞBELEN KÖYÜ İLKOKULU - UŞAK, SUSUZÖREN İLKOKULU - UŞAK, ÖMER NACİ BOZKURT İLKOKULU - BURDUR, DÜĞER İLKOKULU - BURDUR, YAVUZ SULTAN SELİM İLKOKULU - KİLİS, MAĞARACIK KÖYÜ İLKOKULU - KİLİS, MERCİMEKKALE İLKOKULU - MUŞ, TAŞOLUK İLKOKULU - MUŞ, BONCUKÇUKURU İLKOKULU - GİRESUN, HEYDERE İLKOKULU - GİRESUN, KEMERLİ İLKOKULU - ERZURUM, ARDIÇLI İLKOKULU - ERZURUM, SIRÖREN İLKOKULU/ORTAOKULU - KÜTAHYA, KIRANŞEYH İLKOKULU/ORTAOKULU - KÜTAHYA, İSMAİL İLKOKULU - AFYONKARAHİSAR, KOZLUCA İLKOKULU - AFYONKARAHİSAR, EYYÜBİYE KIRKMALU/ORTAOKULU - ŞANLIURFA, YUKARI SARPIN İLKÖĞRETİM OKULU - ŞANLIURFA, KOYUNKÖY ŞEHİT MÜNİR KOPUK İLKOKULU - BİLECİK, AŞAĞIKÖY İLKOKULU - BİLECİK, İKİZLER KÖYÜ İLKOKULU - BİTLİS, ÇİĞDEM ALAN KÖYÜ İLKOKULU - BİTLİS, ŞEHİT ADEM KOCADAĞ İLKOKULU/ORTAOKULU - YOZGAT, ŞEHİT MUSTAFA UĞUR İLKOKULU/ORTAOKULU - YOZGAT, SELÇUKLU İLKOKULU - ANKARA, KİRAZ İĞDELİ İLKOKULU - İZMİR, KINIK ÖRTÜLÜ İLKOKULU - İZMİR.

Toplam