Haberler

60 Ton Gıda İle Bosna Yollarındayız

21-07-2014

Deniz Feneri, Ramazan Bayramı öncesi Boşnak kardeşlerimize 60 ton yardım ulaştırıyor.

Deniz Feneri, Ramazan Bayramı öncesi Boşnak kardeşlerimize 60 ton yardım ulaştırıyor.

3 tırdan oluşan konvoy İstanbul’dan yola çıktı. Gönderilen gıda yardımları ile sel felaketinde en çok zarara uğrayan Doboy’da ve Saraybosna’nın fakir kenar mahallelerinde yaşayan 3 bin ailenin gıda ihtiyacı karşılanacak.

Gönderilen 60 tonluk gıda yardımı ile ilgili bir açılama yapan Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz ; Bosna-Hersek bizim kardeş ülkemizdir, ata yadigârıdır, Osmanlının emanetidir, 1998 yılında kurulan Deniz Feneri Derneği ilk günden beri Boşnak kardeşlerimizin her zaman yanında olmuştur. Bilindiği gibi bu yıl Bosna-Hersek’te büyük bir sel felaketi yaşandı. 1 milyondan fazla kişi selden etkilendi, yüzlerce ev oturulamayacak duruma geldi. En kötüsü de ekinlerin zarar görmesiydi. Tek geçimi toprak olan insanların 1 yıllık emekleri ziyan oldu. Derneğimiz selden etkilenen bölgelerde 100 tonluk insani yardım malzemesi ulaştırdı.

Şimdi bayram öncesi özellikle sel felaketinin yaşandığı Doboy’da yardımlarımız dağıtılacak. Ardından da Saraybosna’nın kenar mahallelerinde yaşayan yoksul Boşnak kardeşlerimize gıda yardımı yapılacak. Biz Deniz Feneri Derneği olarak uzun süre Bosna-Hersek’te yardımlarımızı sürdüreceğiz, çünkü 16 yıldır ‘İşimiz Sadece İyilik’ hassasiyetiyle bu rahmani yolda yürüyoruz” dedi.

Toplam