Haberler

8 Aylık Hasret Sona Erdi

24-04-2015

Türkiye'ye ameliyat olmak için gelen küçük Mahbobullah Deniz Feneri Derneği'nin yardımıyla Afganistan'a döndü.

Türkiye'ye ameliyat olmak için gelen küçük Mahbobullah Deniz Feneri Derneği'nin yardımıyla Afganistan'a döndü.

Dört yaşındaki Mahbobullah 8 ay önce ameliyat olmak için babasıyla birlikte Türkiye'ye geldi. Afganistan'a geri dönemeyen baba-oğulun yardımına Deniz Feneri yetişti.

Küçük Mahbobullah'a 16 ay önce kızamık teşhisi kondu. Tedavi edildikten sonra iyileştiği düşünülen Mahbobullah'ın ağız içinde yaralar meydana gelmesiyle hastalığın boğaz bölgesine sıçradığı ortaya çıktı. Afganistan'daki yetersiz imkânlar nedeniyle tedavinin Pakistan'da sürdürülmesi gerekiyordu. Masraflar için baba evlerini sattı ancak ameliyat ve tedavi sürecinden yine sonuç alınamadı.

Tedavi İçin Türkiye'ye Geldiler

Yanlış tedavi ve imkânsızlıklar nedeniyle bir türlü sağlığına kavuşamayan küçük Mahbobullah ve babası soluğu Türkiye'de aldı. Ankara Dışkapı Araştırma Hastanesi'nde 4 ameliyat geçiren Mahbobullah'ın nefes borusu delindi. Cihaz yardımıyla konuşabilen küçük Mahbobullah'ın bir yıl sonra kontrolü var.

Ankara'da kimseyi tanımadıkları için İstanbul'a geldiklerini söyleyen baba burada mülteci evlerinde kaldıklarını anlattı. Bu süre içerisinde inşaatlarda çalışan baba 8 aydır görmedikleri ailelerine kavuşabilmek için Deniz Feneri'nin kapısını çaldı. Dernek, Bursalı bir hayırseverin 4 bin TL tutarındaki yardımını baba-oğula ulaştırdı; hasret sona erdi. Küçük Mahbobullah ve babası 8 aydır ayrı kaldıkları ülkelerine, yuvalarına gönderildi.

Toplam