Haberler

Afrikalı Sivil Toplum Kuruluşları Deniz Feneri'ndeydi

29-04-2015

Afrikalı Sivil Toplum Örgütleri Forumu’nun on ikincisi İstanbul’da düzenlendi. Bu kapsamda Türkiye’ye gelen Afrikalı birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi Deniz Feneri Derneği’ni ziyaret ederek yardım sistemi hakkında bilgiler aldı.

İDSB (İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği) ve Al Muntada Trust’un bir araya gelerek düzenlediği 12. Afrika Sivil Toplum Örgütleri Forumu bu yıl İstanbul’da düzenlendi. Deniz Feneri Derneği’nin de katıldığı forum sonrası, yurt dışından gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Deniz Feneri’ni ziyaret etti.

Deniz Feneri’nin çalışma sistemi ve yardım anlayışı hakkında bilgi alan STK temsilcileri ile birlikte uygulanabilecek projeler hususunda görüşmeler yapıldı.

Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan, STK temsilcilerine Türkiye’de ve dünyada insani yardım faaliyetlerinin nasıl yürütüldüğünü, bunun için derneğin nasıl bir lojistiğe sahip olduğunu anlattı. Deniz Feneri İnsani Yardım Lojistik sistemi hakkında bilgi alarak lojistik merkezini gezen ziyaretçiler bundan sonra ihtiyaç sahiplerinin zevkine göre giyim ihtiyaçlarının karşılandığı giyim mağazasını gezdiler.

Deniz Feneri’nin yardımlaşma sisteminden oldukça etkilendiklerini belirten STK temsilcileri hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra dernek merkezinden ayrıldılar.

Toplam