Haberler

Ankara Şubemizden Gazzeli Yaralılara Ziyaret

23-08-2014

İsrail saldırılarında yaralanan ve tedaviiçin Ankara’ya getirilen Gazzeliler Deniz Feneri Ankara Şube yönetimi tarafından ziyaret edildi.

İsrail saldırılarında yaralanan ve tedaviiçin Ankara’ya getirilen Gazzeliler Deniz Feneri Ankara Şube yönetimi tarafından ziyaret edildi.


Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yenimahalle Devlet Hastanesi’nde tedavileri süren 17 yaralıya ayrıca yardım malzemeleri de ulaştırıldı.


Deniz Feneri Ankara Yönetimince odalarında ziyaret edilen ve temel ihtiyaç malzemeleri teslim edilen yaralılara geçmiş olsun dilekleri iletildi.

İsrail saldırılarından ağır yaralı olarak kurtulduğunu ve ailesinden 5 kişiyi kaybettiğini söyleyen Rahma Addevi, Türkiye'ye tedaviye gelirken kaybettiği çocuklarının ve yakınlarının resimlerini yanına aldığını, onların resimlerine bakarak teselli bulduğunu söyledi.

Henüz 2 yaşında olan Nemaa'nın babası ise, İsrail savaş uçaklarının saldırılarından sonra kızının gözlerinin 17 gün boyunca kapalı kaldığını ve 25 gün Gazze'de tedavi gördüğünü ifade etti. Küçük Nemaa’nın babası, yeterli tedavi imkânları bulunmadığı için eşini ve 3 aylık çocuğunu bırakarak kızı ile birlikte Türkiye'ye geldiklerini ve buradaki tedavi sürecinde kızının gün geçtikçe iyiye gittiğini dile getirdi.

Tedavileri devam eden hastalar Türk yetkililerine ve halkına kendilerine gösterdikleri özen ve yakınlıktan ötürü teşekkür etti.

Hastane yetkilileri ise, tedavi gören yaralıların çoğunun kadın ve çocuklardan oluştuğunu, genellikle felç, uzuv kaybı ve körlük tedavilerinin ağırlıkta olduğunu belirttiler.

Deniz Feneri Derneği olarak Gazzeli kardeşlerimize acil şifalar dileriz.

Toplam