Haberler

Arakanlı Müslümanlar Yardım Bekliyor

29-11-2016

Myanmar’da Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddet eylemleri geçtiğimiz Ekim ayında tekrar başladı.

Zulüm altında olan ve yurtlarını terk etmek zorunda kalan Arakanlılar için Deniz Feneri olarak yardım kampanyası başlatıyoruz.

2012 yılından bu yana Budist mezalimine sahne olan coğrafyada, bu sefer devletin silahlı güçleri (polis, asker ve sahil güvenlik gibi) planlı tedhiş ve eziyet eylemleri gerçekleştiriyor. Son iki ay içinde 400 Arakanlı bu zulmün kurbanı oldu. Yüzlercesinin evi yakıldı ve yıkıldı.

Budist hükümetinin silahlı güçleri Arakan’da, -buraya yazmaktan hicap ettiğimiz-, bizi kahreden, insan haysiyetini ayaklar altına alan eylemler gerçekleştiriyor. Son iki ay içinde olaylar özellikle ülkenin kuzeybatı kesiminde yer alan Maungdaw yöresinde vuku buldu. 100.000 Arakanlı evinden oldu, civar köylerdeki akrabalarının ve diğer Arakanlıların yaşadığı nispeten daha güvenli köylere sığındılar.

Evlerini terk etmek zorunda kalan akrabalarına, Müslüman kardeşlerine kucak açan köyler ise çok fakir. Buna rağmen zaten kendilerine zor yeten günlük nafakalarını misafirleri ile paylaşıyorlar.

Başta Dünya Arakan Birliği olmak üzere farklı sivil toplum örgütleri ve diğer insani yardım organizasyonlarından gelen haberler, durumun sürdürülebilirliğinin olmadığı yönünde. Bölgenin başta gıda olmak üzere çok acil insani yardıma ihtiyacı var.

Deniz Feneri olarak ilk etapta 100 bin liralık acil ihtiyaç malzemesi yardımını yola çıkaracağız. Hayırseverlerimizi, bu insanlık dramını bir miktar da olsa azaltmak üzere, yükselen yardım çığlığına kulak vermeye çağırıyoruz.

Toplam