Haberler

Bitlis Hizan İçlikaval Köyü Öğrencilerinin Dilekleri Gerçekleşti

27-05-2015

Bitlis Hizan İçlikaval İlkokulu öğrencilerinin bisiklet, kaykay, konuşan bebek, uzaktan kumandalı araba, giysi, paten, ayakkabı, radyo gibi dilekleri gerçekleşti.

Bitlis Hizan İçlikaval İlkokulu öğrencilerinin bisiklet, kaykay, konuşan bebek, uzaktan kumandalı araba, giysi, paten, ayakkabı, radyo gibi dilekleri gerçekleşti.



13 Yıldır 1001 Çocuk 1001 Dilek projesi ile her yıl toplumun değişik kesimlerinden çocukların dileklerini gerçekleştiren Deniz Feneri Derneği, bu yıl yine 500 çocuğun hayallerine uzandı.



Deniz Feneri Türkiye’de 14 ilköğretim okulunu temelden yaparak eğitime kazandırdı.
Tamamı Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan ve köy çocuklarına hizmet eden bu okulların hepsi devlet idaresinde. Bu yıl 1001 Çocuk 1001 Dilek projesi derneğin bağışlar yolu ile yaptırdığı bu köy okullarında okuyan çocuklar için hayata geçirildi.



Bitlis Hizan İçlikaval Köyü çocuklarının hediye dağıtım törenine Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak, Hizan Kaymakamı Sedat İnci, kurum müdürleri, köy halkı ve öğrenciler katıldı.


Hizan Kaymakamı Sedat İnci “Deniz Feneri Derneği’nin insana verdiği değeri çok önemsiyorum. En zor zamanlarda muhtaçlara yetişmesi takdire şayan. Deniz Fenerleri zor zamanlarda gemilere yol gösterir, Deniz Feneri Derneği de mazlum coğrafyalara umut ışığı oluyor. Deniz Feneri İçlikaval İlköğretim okulunu temelden yapmakla kalmayıp, 1001 Çocuk 1001 Dilek projesiyle öğrencileri unutmadığını da göstermiştir ki, bu her türlü takdirin üstünde bir insani adımdır” dedi.



Deniz Feneri İletişim Koordinatörü Recep Koçak ise hediye teslim töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi; “1001 Çocuk 1001 Dilek projesi ile bu yıl 500 çocuğumuzun dileğini gerçekleştirdik. Kimi bulutların üzerinde uçak isterken kimi şehir peyniri yemek istiyordu. Kiminin en büyük hayali bir bisikletinin olması iken kimi annesine bot istiyordu. Hayırsever bağışçılarımızdan aldığımız destekle çocuklarımızın yüzüne tebessüm yerleşti. Onları sevindirmek dünyanın en güzel duygularından biri. Önümüzdeki yıl yine bu proje ile yüzlerce binlerce çocuğumuzu mutlu etmeyi amaçlıyoruz. 2009 yılı Kasım ayında bu okulun açılışına katılmak nasip olmuştu. Şimdi tekrar birlikteyiz. Çocuklarımızı yeniden sevindirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu okulun yapılması sürecini iki bayan öğretmen Deniz Feneri’ne yazdıkları mektupla başlatmışlardı. Ne mutlu onlara ki, büyük bir hayra vesile oldular. Şimdi kendileri burada olmasalar da açılmasına vesile oldukları hayır kapısında hizmetler devam ediyor. Bu vesile ile, İçlikaval İlköğretim Okulunun yapımına destek veren ve bugün teslimini gerçekleştireceğimiz hediyelere sponsorluk yapan bütün hayırseverlerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca okul müdürü Sezen Hanımı ve bütün öğretmenlerimizi bu güzel törenin hazırlanmasında gösterdikleri gayret için tebrik ediyorum.”

Toplam