Haberler

Bursa'dan Kenya'da 700 bin Mülteciye Uzanan Yardım Eli

14-11-2015

Dadaab Aysel ve Şerif Fındıkkaya Yetim Külliyesi İnşaatı Tamamlanıyor

700 bin mültecinin zor şartlarda yaşadığı Kenya Dadaab Mülteci Kampında yaşayan mültecilerin eğitimlerine katkı sağlamak için, Bursalı işadamı Mehmet Fındıkkaya tarafından, annesi Aysel Fındıkaya ve merhum babası Şerif Fındıkkaya adına yaptırdığı yetim külliyesinin inşaatı tamamlanmak üzere.


Deniz Feneri Derneği’nin yapımını üstlendiği Külliye, Somali başta olmak üzere, Afrika ülkelerinden gelen yaklaşık 700 bin mülteci Müslümana hizmet verecek.
Külliye müştemilatında, cami, okul, yetimhane, kütüphane, sağlık odası, idari bina, aş evi, kurban kesim merkezi ve Türkiye ve başka ülkelerden Dadaab'a gidecek misafirlere hizmet vermek amacıyla yapılan bir de misafirhane bulunuyor. Külliyede, en az 300 yetim çocuk eğitim görebilecek.


Tamamı Müslüman olan Dadaab Mülteci kampı için bu proje hayati öneme sahip. Çünkü burada okuyacak olan yetim çocuklar, kamp ortamından kurtulup Kenya vatandaşı olma hakkına sahip olabilecekler. Daha da önemlisi, projenin koordinatörlüğünü yapan Deniz Feneri Derneği, bu yetim çocukların üniversite eğitimlerini tamamlamaları için de destek verecek. Dolayısıyla Külliye, Kenya’nın geleceğinde söz sahibi olacak eğitimli bireylerin yetişmesinde önemli bir merkez olacak.

\"\"

Toplam