Haberler

Darbe Girişimine Dünya Mazlumlarından Büyük Tepki…

18-07-2016

Dünya, Türkiye'de bir grup askerin gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimine tepki gösterdi.

Özellikle mazlum coğrafyalarda yaşayan ve Türkiye'ye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönülden bağlı milyonlar, insani yardım kuruluşları vasıtasıyla tepkilerini mail, whatsapp ve diğer iletişim araçlarıyla dile getiriyor.

Deniz Feneri Derneği'ni arayıp mesaj göndererek Erdoğan ve Türkiye'ye geçmiş olsun mesajları gönderen ülkelerden ve darbe girişimine tepki gösteren kuruluşlardan bazıları şöyle:

Dubai- Dr. Manal Faham: El Sirac Derneği Başkanı:Türkiye'de yaşanan darbe girişimini televizyondan takip ediyoruz. Çok şükür siz milli iradenize sahip çıktınız ve halk kendisini savunmak için sokaklarda, havaalanlarında, köprülerde ve karakollarda. Suriye'de Esed demokrasiyi istemiyor. Türkiye'de ise ordu içerisinde bulunan bazı gruplar milli iradeyi hazmedemiyor. Biz Suriyeliler olarak sizlere dua ediyoruz. Sizlerin yanınızdayız. Keşke imkanımız olsa da sizle beraber sokaklarda demokrasi için bağırabilsek. Ama dualarımız sizinle. Kendinize iyi bakınız.

Fildişi Sahili - Abdulaziz Sarba: Ticani Cemaati Lideri: Hak Subhanehu ve Teâla 'dan sizleri korumasını, Başkan'ı ve hükümetinizi korumasını diliyorum.

Hani kâfirler seni tutuklamak veya öldürmek, ya da (Mekke’den) çıkarmak için tuzak kuruyorlardı. Onlar tuzak kuruyorlar. Allah da tuzak kuruyordu. Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır.

Onlar öyle kimselerdir ki, halk kendilerine, “İnsanlar size karşı ordu toplamışlar, onlardan korkun” dediklerinde, bu söz onların imanını artırdı ve “Allah bize yeter, O ne güzel vekildir!” dediler. (Al-i İmran- 173)

"Bundan dolayı Allah’tan bir nimet ve lütufla kendilerine hiçbir fenalık dokunmadan geri döndüler ve Allah’ın rızasına uydular. Allah, büyük lütuf sahibidir." (Al-i İmran- 174)

"Ve Allah, kâfirleri öfkeleriyle geri çevirdi, bir hayra nail olamadılar (gâlip gelemediler). Ve Allah, savaşta mü’minlere (onları gâlip kılarak) kâfi geldi. Ve Allah; Kaviyy’dir (kuvvetli), Azîz’dir (yüce, gâlip)."

Ya Rabbi! Müslümanlar için ayakta tuttuğun biricik ülke olan Türkiye'yi koru, rızkını bereketlendir, hayırlarını çoğalt.

Ya Rabbi! Düşmanlarımızı sevindirme. Ya Rabbi! Düşmanlarımızı sevindirme. Ya Rabbi! Düşmanlarımızı sevindirme.

Ve eğer sana hile yapmak isterlerse, o taktirde muhakkak ki Allah, sana kâfidir. Yardımı ile seni ve mü’minleri destekleyen, O’dur.

Her ne zaman harb için bir ateş yaktılarsa, Allah onu söndürdü.

Alay edenlere karşı biz sana yeteriz.

Her savaş ateşi yaktıklarında Allah seni insanlardan muhafaza eder.

Kazakistan - İhlashan Maylan: Çimkent İhlas Vakfı Yetkilisi: Selamun aleykum hocam çok geçmiş olsun. Allah bizlere sabır versin, zalimlere karsi tek siper güç olmamizi nasip eylesin. Biz Kazakistan İhlas vakfı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdogan ile birlikteyiz, her zaman duadayız. Dün bizim için uzun bir gece oldu. Çocuklarla birlikte dua ettik.

Tekrar geçmis olsun saygı ve selametle İhlashan Maylan

Toplam