Haberler

Deniz Feneri 2014 Rakamlarını Açıkladı

11-02-2015

Deniz Feneri Derneği 2014 faaliyetlerini kahvaltılı bir toplantıda medya mensuplarıyla paylaştı.

Deniz Feneri Derneği 2014 faaliyetlerini kahvaltılı bir toplantıda medya mensuplarıyla paylaştı.

Yapılan basın toplantısında, 2012 yılında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen "takipsizlik" kararının ardından derneğe yapılan bağışlarda ve yardım faaliyetlerinde yüzde 75'lik bir iyileşme kaydedildiği ifade edildi.


Medya mensuplarıyla yapılan toplantıda bir konuşma yapan Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av.Mehmet Cengiz şunları söyledi:
"Deniz Feneri, 1996 yılında bir televizyon programı ile başladığı iyilik yolculuğuna 19 yıldan beri devam ediyor.

Türkiye’nin bütün bölgelerine, tüm il, ilçe ve köylerine varıncaya kadar en yaygın yardım faaliyeti yapan gönüllü kuruluşların başında gelen derneğimiz kısa sürede milyonların göz bebeği ve umut kapısı haline geldi.
Yurtiçinde milyonlarca ihtiyaç sahibinin en dar zamanında imdadına yetişen ve onlara hayatlarının en kritik anlarında umut ışığı olan Deniz Feneri, yurtdışında da 60 ülkede bayrağımızı dalgalandırdı, hayırseverlerimizin emanetlerini yerine ulaştırdı.
Deniz Feneri, büyük bir ailenin adıdır. Bir tarafta ihtiyaç sahibi aileler, bir tarafta hayırseverler, bir tarafta da, bu iki büyük kitlenin arasında iyilik köprüsü olmaya çalışan dernek yönetimi, çalışanlarımız ve gönüllülerimiz. Bu büyük aile bugüne kadar üzüntülerini de sevinçlerini de paylaşarak geldi.

2006 yılında derneğimiz, bağış potansiyeli ve yardım hacmi bakımından yola çıktığımız tarihten itibaren en iyi noktada, hatta zirvedeydi.
Bilindiği gibi, bir süre önce saldırıya uğrayan iyilik kervanımız kan kaybetmiş, yardımlara eski hızıyla koşamaz hale gelmişti. 2007 yılında Almanya’dan başlatılan süreç sonrasında gücümüzü toplamak üzere, yönetimimiz, personelimiz, bağışçılarımız ve gönüllülerimizle birlikte canla başla çalıştık.

Şükürler olsun ki, zor günler geride kaldı. 2010 yılından bu yana durumumuz her yıl biraz daha iyileşti, bağışlarımız arttı, artık daha fazla muhtacın imdadına yetişir hale geldik.
2010’dan bu yana her yıl bir önceki yıla göre yüzde 25-30 nispetinde büyüdük, toparlandık.


9 Nisan 2012 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının verdiği takipsizlik kararı sonrası iyileşme hızımız arttı.
2012 ile 2014 yılını mukayese ettiğimizde, bağışlarımızdaki artış ve yardım potansiyelimizdeki iyileşmenin yüzde 75’lere ulaştığını sevinçle görüyoruz.


2012 yılında ayni ve nakdi tüm bağışlarımız 30.172.269 TL idi.
2014 yılında ise bu rakam 52.586.568 TL olarak gerçekleşti.
2014 yılında Türkiye ile birlikte toplam 32 ülkede 433.516 kişiye 50.997.941 TL’lik yardım ulaştırdık.
Derneğimizin kayıtlarındaki toplam aile sayısı 2014 yılı sonu itibariyle 609.197’ye ulaştı.
Geçen yıl derneğimizden 96.337 aileden 433.516 kişi yardım aldı.


Bu iyi haberleri, Derneğimiz üzerinden karalama kampanyası yürütüldüğü günlerde güç kaybedişimize çok üzülen ve Deniz Feneri’nden kendilerine ulaşacak iyi haberleri dikkatle takip eden bağışçılarımızla paylaşmanın sevincini yaşıyoruz.
Bütün bağışçılarımız, gönüllülerimiz ve iyiliksever halkımız müsterih olsun, Deniz Feneri, iyilik yolculuğuna ilk günkü aşk, şevk ve kararlılık ile devam ediyor.
2015 yılı içerisinde geçen yıla göre daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı ve daha fazla gönlü kırık insanın yüzünde tebessüm oluşturmayı hedefliyoruz."


Mehmet Cengiz Deniz Feneri'nin Suriyelilere yardımları konusunda ise şu bilgileri verdi; "Komşumuz Suriye’de dört yıldan beri devam eden iç savaş nedeniyle milyonlarca Suriyeli kardeşimiz evini barkını terk etmek zorunda kaldı. Onlardan bir kısmı komşu ülkelere sığındı, bir kısmı ise Suriye içerisindeki kamplarda hayat mücadelesi veriyor. Ülkemizde de iki milyona yakın Suriyeli muhacir hayırsever halkımızın ve devletin desteğiyle ayakta durmaya çalışıyor.
Deni Feneri, Suriye krizi başladığından beri kardeşlerimize başta gıda, giyim, eşya, ilaç, yakacak ve nakit olmak üzere yaklaşık 55 milyon TL. yardım ulaştırdı. Kardeşlerimize yardıma devam edeceğiz."

Toplam