Haberler

Deniz Feneri 2500 Suriyeli Çocuğa Bayramlık Elbise Dikti

14-07-2015

Akçakele Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde hayata tutunmaya çalışan 8-12 yaşları arasındaki Suriyeli 1200 erkek ve 1300 kız çocuğuna bayramlık elbiseleri önceki gün verildi.

Akçakele Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde hayata tutunmaya çalışan 8-12 yaşları arasındaki Suriyeli 1200 erkek ve 1300 kız çocuğuna bayramlık elbiseleri önceki gün verildi.

Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan’ın açıklaması;
“Bilindiği gibi Suriyeli kardeşlerimizin konaklaması için kurulan kamplar var. Bu kamplardan birisi de 3 yıl önce kurulan Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri.


Kampta 30 bin Suriyeli misafir ediliyor. Ülkemizde tahmini olarak 1.5 milyon Suriyeli zor şartlarda yaşıyor. Devletimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız bu insanların yarasını sarmaya, şartlarını iyileştirmeye çalışıyor.
Biz de Deniz Feneri Derneği olarak 5 yıldır Suriye halkına yardımlar yapıyoruz. Ayni ve nakdi yardımlarımızın toplamı 60 milyon Türk Lirasını geçmiş bulunuyor.
Türkiye’de bulunan 6 sabit giyim mağazamızdan yıllardır yoksul insanlar gelip beğenilerine göre giyinirler, 5 yıldır Suriyeli kardeşlerimize de aynı fırsatı veriyoruz.
Akçakale Süleyman Şah Kampında 1.5 yıl önce bir dikiş atölyesi açılmasına destek olduk. Makinaların yarısı ve kumaşlar derneğimizin bağışçıları tarafından temin edildi.
Bu atöylede 2500 Suriyeli çocuğumuza bayramlık elbiseler dikildi ve bu elbiseler Ramazan Bayramı öncesi teslim edildi. Çocuklarımızın mutluluktan uçtukları o anlar görmeye değerdi.
Bu yavrularımız bize emanet. Savaş kaynaklı büyük bir travma yaşıyorlar. Yarın büyüyecekler ve bu iyilikleri hatırlayacaklar.
Bütün bu çalışmalarımızda bizleri destekleyen hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Dün akşam da Deniz Feneri Derneği adına Akçakale’de kamplar dışında kalan 150 aileye kuru gıda, 400 paket çocuk bezi ve 200 adet oyuncak dağıtımı gerçekleştirdik.”

\"\"

Toplam