Haberler

Deniz Feneri 50 Bin Suriyeli Aileye 50 Milyon TL'lik Yardım Ulaştırdı

21-10-2014

Deniz Feneri, Suriye’de evlerini terk etmek zorunda kalmış Suriyelilere ve ülkemize sığınmış olan savaş mağduru 50 bin aileye 4 yıldır temel insani yardımlar ulaştırıyor.

Deniz Feneri, Suriye’de evlerini terk etmek zorunda kalmış ve ölüm kalım mücadelesi veren Suriyelilere ve ülkemize sığınmış olan savaş mağduru Suriyeli muhacirlerden toplam 50 bin aileye 4 yıldır temel insani yardımlar ulaştırıyor.

Suriye’de savaşın ve zulmün başladığı günden beriçocuk, yaşlı, kadın, hasta ve yaralıların içinde bulunduğu 50 bin Suriyeli aileye 50 Milyon TL değerinde yardım ulaştırıldı ve ulaştırmaya devam ediyor.

\"\"

Dört yıldır Suriye’de yaşanan zulümden en büyük zararı çocuklar gördü. On binlerce çocuk aç kaldı, yaralandı, kilometrelerce yolu mülteci olarak geçti ve bu çocukların büyük bir kısmı ya annesini ya babasını ya da her ikisini savaşta veya kaçış yolunda kaybettiği için yetimler kervanına katıldı.

Deniz Feneri Derneği, savaştan ve zulümden zarar görerek kaçan 200 bin çocuğa da destek sağladı.

Derneğimiz mağdur, mazlum ve yetim Suriyeli çocuklara mama, giysi, battaniye, sağlık, eğitim, kırtasiye, tekerleklisandalye ve akülü araç gibi yardımlar yaptı.

Yardım çalışmalarımız içerisinde en önemlisi ise açlıktan bebek ölümlerinin önüne geçmek için yapılan MAMA yardımlarıydı.

Suriye’de savaşın, ölümün ve zulmün ortasında kalan çocuklara yardımlarımız devam edecek.

Toplam