Haberler

Deniz Feneri Afyon'da Yoksullar İçin Giyim Mağazası Açtı

10-01-2015

Deniz Feneri tarafından Afyonkarahisar’da iki hafta süre ileyaklaşık 1000 ihtiyaç sahibi vatandaşımızın faydalanacağı gezici giyim mağazası açıldı.

Deniz Feneri tarafından Afyonkarahisar’da iki hafta süre ileyaklaşık 1000 ihtiyaç sahibi vatandaşımızın faydalanacağı gezici giyim mağazası açıldı.

\"\"

Afyon merkez Selçuklu Mahallesi Karaca İnci Evleri’nde yapılan açılışa; Afyon Baro Başkanı Av.Turgay Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar İl MüdürYardımcısı, Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak, Suriye Şam Üniversitesi Eğitim Fakültesi eski Öğretim Görevlisi Fatıma Hussein, Deniz Feneri Derneği İstanbul Şube Koordinatörü Yusuf Baykal, Deniz Feneri Afyon gönüllüleri ve ihtiyaç sahibi aileler katıldı.

Ayrıca şehir dışında olması sebebiyle açılışa katılamayan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Buhranettin Çobanise açılıştan sonra Deniz Feneri Gezici Giyim Mağazasını ziyaret etti.

Yüzyılın İyilik Hareketi Deniz Feneri Derneği ihtiyaç sahibi insanların dertlerine derman olmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Dernek, yoksulların en temel ihtiyaçları olan, gıda, giyim, nakit, sağlık, eğitim, barınma vb. alanlarda yardımlar yapıyor. Nakdi yardımları banka üzerinden, ayni yardımları ise eve teslim şeklinde yaparken giyim yardımlarını kişinin zevk ve beğenisini önemseyerek yapıyor.

İstanbul’da iki, Ankara, İzmir, Erzurum, Antalya ve Şanlıurfa’da kalıcı giyim mağazaları bulunan dernek, diğer illerde de geçici giyim mağazaları açarak ihtiyaç sahiplerinin istedikleri gibi giyinmelerine imkân sağlıyor.

Yaklaşık iki hafta süreyle açık kalacak Afyon Gezici Giyim Mağazasında 1000 ihtiyaç sahibinin sevindirilmesi hedefleniyor. Yoksul aileler bu mağazadan kış aylarını daha rahat geçirebilecekleri giysileri gönüllerince seçebilecek, kendilerine yakıştırdıkları kıyafetleri alabilecekler.

Afyon’da Düzenlediğimiz Programda İyilikler Konuşuldu

Deniz Feneri Derneği Afyonkarahisar’da açtığı gezici giyim mağazasının yanı sıra; açılıştan bir gün önce Afyon’da gönülleri ve bağışçılarıyla buluştu.

Afyonkarahisar Belediyesi yanında bulunan Halk Eğitim MerkeziSalonunda düzenlenen programa Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak, Talha Bora Öge(Nam-ı Diğer Gölge), Suriye Şam Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eski Öğretim Görevlisi Fatıma Hussein ile beraber Afyon’da bulunan iyilik gönülleri katıldı.

Programda Fatıma Hüsein, Suriye’de dört yıldan beri devam eden dramın acı örneklerini anlattı. Programda bir konuşma yapan Recep Koçak, Deniz Feneri Derneği’nin ülkemize sığınan Suriyeli muhacirlere ve Suriye içindeki mağdurlara yaptığı yardımlarla ilgili bilgi verdi.

Radyocu Talha Bora Öge ise iyilik hikayeleri anlattı ve yetimlere sahip çıkmanın önemine vurgu yapan hikayeler paylaştı.

Program sonunda bir grup yetim hayırseverler tarafından sahiplenildi, su kuyuları açılması için bağışlar yapıldı ve Suriyelilere gıda dağıtımı yapılması için destek verildi.

Toplam