Haberler

Deniz Feneri Ankara'da Çocuklara Bayram Sevinci Yaşattı

27-09-2014

Deniz Feneri yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için hediyeleşme programı düzenledi.

Deniz Feneri yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için hediyeleşme programı düzenledi.

Deniz Feneri Derneği’nin Ankara Pursaklar’da bulunan Şube Merkezinde bayram öncesi hediyeleşme ve çocuklara eğlence programı düzenledi.

Programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi, Togem Başkanı Ayten Aydın, Çağrı Kolejleri Yönetim Kurulu Başkanı Nuran Altınbaş, Ali Baba Kreşi Yönetim Kurulu, Ben-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Gürkan Alper, Minik Patikler Yönetim Kurulu, Deniz Feneri Derneği Ankara Şube Koordinatörü Hamit Kunt, basın mensupları, veliler, yetimler ve ihtiyaç sahibi aileler katıldı.

Program, Deniz Feneri Ankara Şube Koordinatörü Hamit Kunt’un yaptığı açılış konuşması ile başladı. Kunt konuşmasında şunları söyledi;

“Çok bilinen bir kıssadır ama çok yerinde olduğu için anlatmak istiyorum. Ünlü bir yazar denize nazır, sahile nazır roman yazmak için her akşam sahilde doğayı izliyormuş. Bir adam her akşam sahilde bir şeyler yapıyor. Yerden bir şeyler alıyor ve deniz atıyor. Bir akşam merak etmiş, denize her akşam attığı nedir bu adamın diye. Gitmiş yanına ve sormuş. Siz her akşam ne yapıyorsunuz burada. ‘Ben denizyıldızlarını suyla buluşturuyorum” diye cevap vermiş adam. ‘Milyonlarca denizyıldızı var siz kaç tanesini denizle buluşturabilirsiniz ki? Neden boşuna uğraşıyorsunuz. Boş bir iş gibi geldi bana yaptığınız” demiş yazar. Adam eline bir yıldız almış ve denize attıktan sonra karşısında duran adama, ‘Bak şimdi onun için çok şey değişti’ demiş.

İstatistiklere göre İslam âleminde 4 milyondan fazla yetim var. Belki 100 milyonlarca yoksul insan var. Elbette bunların hepsinin hayatını değiştirmeye gücümüz yetmeyecek. Ama bugün burada bir yoksul ya da yetim çocuğumuz için çok şey değişecek. Bayram geliyor. Biliyorsunuz bayram çocuklar için yeni demek, elbise demek, ayakkabı demek, kıyafet demektir.

Bugün 50 yetim çocuğumuz tepeden tırnağa; ayakkabı, pantolon, çorap ve çamaşırla konuklarımız tarafından giydirilecekler. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak beye, bu anlamlı günde yetim çocuklar için mini oyun sahası açtırdığı için teşekkür ediyorum. Ayrıca, tüm konuklarımıza davetimize icabet ettikleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Açılış konuşmasının ardından misafir 50 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğumuza Deniz Feneri Ankara Şube yetkilileri, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve diğer misafirler tarafından bayramlık hediyeleri verildi.

Bayramlıklarını alan çocuklarımıza bir hediye de Keçiören Alibaba Kreşi’nden geldi. Keçiören Alibaba Kreşi çocuklara pamuk helva dağıttı.

Hediyelerini alan minikler daha sonra Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak tarafından açtırılan oyun parkurunda gönüllerince eğlendiler.

Kurban bayramına sayılı günler kala yetim ve ihtiyaç sahibi çocukların sevindirilmesine vesile olan herkese, hediyelerini verdiğimiz çocuklarımız adına teşekkür ederiz.

Toplam