Haberler

Deniz Feneri, Çorumlu STK'larla buluştu

10-08-2015

Çorum’daki sivil toplum kuruluşlarının bayan yöneticileri, Deniz Feneri Derneği’nce düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

İnci Restoran’da gerçekleşen programa AK Parti Genel Merkezi MYK Üyesi Emel Anar, AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu’nun eşi Ruzin Bekiroğlu ile Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç’ın eşi Emine Anaç da katıldı.

GENÇLERİ İYİLİĞE DAVET ETTİLER

Deniz Feneri Derneği Çorum Gönüllü Koordinatörü Yasemin Eyvazlı’nın ev sahipliğindeki programın açılış konuşmasını yapan Derneğin Ankara Şubesi Gönüllü İletişim Sorumlusu Nur Perihan Pazarcı, ‘Genç İyilik’ projesi hakkında bilgi verdi.

Yurt içi ve yurt dışındaki yardım çalışmalarından bahseden Nur Perihan Pazarcı, 20 yılı geride bırakan Deniz Feneri iyilik hareketinin bugüne kadar dünyanın 60 ülkesine iyilik ışığını taşıdığını söyledi.

Yardımlaşma ve dayanışmanın önemini vurgulayan Pazarcı, “Günümüz gençlerini de iyilik yürüyüşümüzde yanımızda görmek istiyoruz. Bu nedenle ‘Genç İyilik’ projemizi hayata geçirdik. İyilik kervanına katılmak isteyen tüm gençleri Deniz Feneri Derneği’nin projesinde gönüllü olarak görev almaya davet ediyoruz” dedi.

Deniz Feneri Derneği’nin yetimlere yönelik yardım faaliyetleri ile Afrika ülkelerindeki su kuyusu projelerine de değinen Pazarcı, Çorumlu hayırseverlerin bağışlarını beklediklerini ifade etti.

Düzenledikleri programa gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yasemin Eyvazlı ise sivil toplum kuruluşları ile işbirliği çalışmalarının süreceğini sözlerine ekledi.

ÇORUMLU VEKİL’DEN DESTEK

Deniz Feneri Derneği’nin Çorumlu STK’larla gerçekleştirdiği istişare toplantısında söz alan AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, gençlerin gelişimine yönelik projeleri önemsediğini ve desteklediğini söyledi.

Deniz Feneri’nin ‘Genç İyilik’ projesini de anlamlı bulduğunu belirten Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygularının yeni nesillere aktarılması ve yaşatılması gerektiğine işaret etti.

Gençlerin kültürel ve sosyal yönden sağlıklı gelişimi için tüm STK’lara önemli sorumluluklar düştüğünü hatırlatan Ceritoğlu Kurt, bu husustaki beklenti ve talepleri Meclis’e taşıma konusunda elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu kaydetti.

\"corumlu_stk\"

Toplam