Haberler

Deniz Feneri Derneği Arakan'da on binlerce kişiye yardım ulaştırdı

07-12-2017

Deniz Feneri Derneği, Arakan’da krizin başladığı 24 Ağustos 2017 tarihinden bugüne kadar On binlerce Arakanlıya yardım malzemesi ulaştırdı.

Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara uyguladığı zalimce baskı ve soykırım devam ediyor. Katliamdan kaçarak nehirleri ve dağları aşmayı başaran Arakanlılar Bangladeş’e sığınıyor ve hayata tutunmaya çalışıyor. Katliamların başladığı günden bu yana göçler nispeten azalmış olsa da hala sürüyor. Yıllardır devam eden baskı ve saldırılar toplamda 1 milyonu aşan Arakanlı Bangladeş’e göç etmiş durumda.

Deniz Feneri Derneği, Myanmar Arakan içlerine ulaştırdığı yardımların yanı sıra Bangladeş’e göç eden 600 bini aşkın mülteciye de MÜSİAD vehayırseverlerin desteklerini ulaştırmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Deniz Feneri Derneği, Müsiad'ın ve bağışçılarının destekleriyle Arakan’da hayata tutunmaya çalışan kardeşlerimize kalıcı barınma hem de Arakan’dan Bangladeş’e göç edenon binlerce mülteciye yardım malzemesi ulaştırdı. Bu yardımlardan on binlerce Arakanlı kardeşlerimiz istifade etti.

Yardımlar Bangladeş’teki kamplara ulaşıyor

Krizin başladığı 24 Ağustos 2017 tarihinden bu yana Arakanlılara her anlamda yardım ulaştırdıklarını açıklayan Deniz Feneri Derneği Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Yavuz İnan; göç dalgasının devam ettiğini ve kriz bitene kadar dernekolarak Arakanlıları yalnız bırakmayacaklarını söyledi. İnan, ilk günlere oranla göçlerin kısmen de olsa azaldığını belirterek “Yardımlarımızı Bangladeş'in Cox's Bazar'daki mülteci kampı ve yine bu bölgeye çok yakın Kutupalong kampında devam ettiriyoruz dedi.

Deniz Feneri Derneği olarak gıda, barınma, hijyen, temiz su, ve giyim yardımları olmak üzere birçok ayrı kalemde yardım ulaştırdıklarını söyleyen Yavuz İnan, yaptıkları faaliyetleri şöyle sıraladı:

10 bini aşkın aileye barınma yardımı

- 1000aileye bambudan yapılanevinşası(Hedef 10 Bin ev)

-2 bin kişiyetente dağıtımı

-2 binkişiyeaileye hasır dağıtımı

- 40adet tulumbalı su kuyusuyapıldı

Gıda Yardımları

-Yaklaşık 5 bin kişiye gıda yardımı

-5 bin kişiye gıda paketi dağıtımı

-Bin kişiye sıcak yemek dağıtımı

Adak-Akika-Şükür

-5 bin aileye Adak AkikaŞükürkurbanlarından pişirilmiş et dağıtımı

Hijyen çalışmaları

-2 bin kişiyehijyen paketi dağıtımı

Elbise ve araç gereç yardımları

-Erkek, kadın ve çocuk kıyafetleri olmak üzere 2 bin kişiyeaileye kıyafet paketi dağıtıldı

-2bin kişiyemutfak ve yaşam malzemeleri dağıtımı

Yardımlar sürecek

Deniz Feneri Derneği , Arakan'daki Acil Yardım Faaliyetlerine hız kesmeden devam edecek.

5560’aSMS gönder 10TL bağışla

Hayırseverler, Arakan’da yaşanan kriz için bütün operatörden “ARAKAN” yazarak 5560’akısa mesaj atarak 10TL bağışta bulunabilir.

Bölgede acil ihtiyaç listesi

-Gıda malzemeleri

-İlaç ve Tıbbı malzeme

-Branda

-Çocuk maması

-Elbise

-Hijyen ve yaşam malzemeleri

Toplam