Haberler

DENİZ FENERİ DERNEĞİ KURBAN BAYRAMI İÇİN GİTTİĞİ 32 ÜLKEDEN KUCAĞINDA SEVİNÇLERLE DÖNÜYOR.

27-09-2015

Deniz Feneri kurban kesim ekipleri, vekâletlerinizi dünyanın yoksul ülkelerinde yerine getirdi. Uzak Doğudan, Asya’ya, Afrika’dan, Balkanlara, yükü iyilik olan gönüllülerimiz bu kurban bayramını da evlerinde aileleri ile değil, Müslüman kardeşleri ile geçirmek için uzak ülkelerdeydiler.

Kurban kesim görevlileri gittikleri ülkelerde, farklı dil ve coğrafyalardaki kardeşlerimizle bayram namazında saf tuttular, ardından vekâlet kurbanları kesip mazlumlara, mağdurlara, dullara, yetimlere ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdılar.

Genel Başkan Av. Mehmet Cengiz’in Deniz Feneri Derneği’nin 2015 yılı Kurban Projesi hakkındaki açıklaması; Deniz Feneri Derneği bu yıl Türkiye’de ve 32 ülkede 11.140 hisse kurban kesimini tamamlayarak öngördüğümüz şekilde 300 bin ihtiyaç sahibine et dağıtımını gerçekleştirdi.

Afganistan, Arnavutluk, Bangladeş, Bosna-Hersek, Çad, Etiyopya, Fildişi Sahili, Filipinler / Moro, Filistin / Gazze, Gana, Gürcistan, Irak, Karadağ, Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kosova, Makedonya, Moğolistan, Moritanya, Nijer, Pakistan, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Tayland / Patani, Uganda, Yemen ve Zimbabwe'de kurban kesimi yapıldı.

Türkiye’de ise Samsun/Havza, Erzurum, Şanlıurfa, Antalya ve Ankara’da vekâlet kurban kesimlerimiz tamamlandı. 5 bin ihtiyaç sahibine kurban etleri ulaştırılıyor. Deniz Feneri’nin yönetim kurulu üyeleri, personeli, gönüllüleri ve bağışçılarından oluşan 2015 kurban kesim ekibi ülkemizde ve dünyada Kurban Bayramı’nın sevincini yaşattı.

Ekipler kurban kesiminin yanı sıra bulundukları ülkelerde farklı hayırlar için de çalışmalar yaptı. Kurban vesilesi ile gidilen, kıtlığın ve yoksulluğun yaşandığı topraklarda kalıcı projeler için görüşmeler yapılıyor ve girişimlerde bulunuluyor. Açılan ve açılacak olan su kuyuları, mescitler, yetimhaneler, sağlık ocakları, vb. projeler ile kendi hayatlarını idame edebilme katkısı da sağlanmaya çalışılıyor.

Tüm bu çalışmalarımızda bizlerden maddi ve manevi desteğini esirgemeyen halkımıza şükranlarımızı sunarız.

Toplam