Haberler

Deniz Feneri Derneği'nden Dünya da ve Türkiye'de Yetimlere İftar

21-06-2016

Deniz Feneri Derneği, İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından Dünya Yetimler Günü ilan edilen ramazan ayının 15. gününde Türkiye'de 200 yetim çocuğa, dünya da ise binlerce yetime iftar verdi.

Derneği'nin Zeytinburnu'ndaki merkezive 30 ülkede aynı gün değişik saat aralığında gerçekleşen iftar programlarına yakınlarıyla katılan yetimlere hediye paketleri dağıtıldı ve bayram harçlığı verildi.

Deniz Feneri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, yaptığı yazılı açıklamada Dünya Yetimler Günü'nde binlerce yetim çocuğu aileleriyle iftar sofrasında ağırlamanın kendileri için gurur verici olduğunu söyledi.

Yetimlerin ve yetim ailelerinin hayatlarının zor olduğunu vurgulayan Cengiz, "Biz de bir nebze olsun onların bu zor hayatları içerisinde sevinmelerini, gülmelerini sağladığımızı düşünüyoruz ve bu sebeple çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Cengiz, iftar sofrasında birlikte oturduğu ailelerden birinde bir annenin 7 yetim yavrusuyla hayata tutunmaya çalıştığını dile getirerek, Deniz Feneri Derneği'nin bu gibi ailelere ramazan ayı dışında da yardım eli uzatmayı sürdürdüğünü ifade etti.

Ayrıca Cengiz, 30 ülkede gıda dağıtımı yetim iftarı, yetim harçlığı, hediye paketleri dağıtarak dünyanın bütüm mazlum coğrafyalarında yetim sevindirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Türkiye'nin yanı sıra dünya da Tayland, Pakistan, Bosna Hersek, Gazze, Kenya, Makedonya ve Somali, Fildişi Sahili, Uganda, Etiyopya, Karadağ, Arnavutluk gibi toplamda 30ülkede de yetimler için iftar sofraları kuruldu...

Toplam