Haberler

Deniz Feneri Derneği Zimbabwe Harare'de su kuyusu açtı

14-07-2015

Zimbabwe’de Deniz Feneri Derneği Kastamonu Temsilciliği’nin çalışmalarıyla ilk su kuyusu açıldı.


Zimbabwe’de Deniz Feneri Derneği Kastamonu Temsilciliği’nin çalışmalarıyla ilk su kuyusu açıldı. Deniz Feneri’nin açılmasını planladığı beş kuyu daha var.
Açılan ilk kuyuya bağışçısı Hacı Cemal Yüksel’in adı verildi. Kurban Bayramı’na kadar 5 su kuyusu daha açılması planlanıyor.

\"su?kuyusu\"

Deniz Feneri Kastamonu Temsilcisi Halit Bitkin konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı; “Yapılacak beş kuyunun bağışı gerçekleşti. Kuyumuzun biri tamamlandı, kalanların ise Kurban Bayramı’na kadar bitmesi hedefleniyor. Tamamlanan su kuyumuzdan hem civar sakinleri faydalanacak hem de mescit inşaatında kullanılacak. En yakın su kuyusu 5 km. uzaklıkta.


Derneğimiz Dzumbunu bölgesinde bir mescit inşaa ediyor. 100 metrekarelik ve yaklaşık 250 kişilik bir mescidin temel atma çalışmaları da başladı. Dzumbunu bölgesinde 10 bin kişi yaşıyor yaklaşık ve bu nüfusun 1200’ü Müslüman.
Bu bölgede ilk kez bir mescit yapılıyor.
Zimbabwe’de ortalama insan hayatı 1970 de 56 iken, bugün erkeklerde 37, kadınlarda 35. Bu oranların her yıl düştüğü ve 20 yıl sonra şartlar bu şekilde devam ederse ortalama yaşamın 25 olacağının öngörüldüğü bir ülke. Toplumun % 85’inin işsiz. Dünyanın en fakir üç ülkesinden biri olduğu, BM dahil hiçbir batılı ülkenin bu sefaleti görmediği ve bir milletin yok olmasına seyirci kalındığı bir ülke Zimbabwe. Ülkede altın, nikel, kömür, asbest, amyant, bakır ve demir yataklarının olduğu ancak bu madenleri batılı ülkelerin işlettiği biliniyor. Biz Kastamonu’dan Zimbabwe’ye bir iyilik köprüsü oluşturmak istedik. Bu amaçla çıktığımız yolda hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz.”

Toplam