Haberler

Deniz Feneri Derneğinden 75 Bin Aileye Yardım Eli

16-06-2016

Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ramazan ayında 'Bir Kumanya da Sen Bağışla' sloganıyla ihtiyaç sahibi 75 bin aileye gıda kolisi dağıtacak.

Deniz Feneri Derneği, Ramazan ayında ihtiyaç sahibi binlerce aileye Ramazan gıda kolisi ulaştırmaya devam ediyor. 'Bir Kumanya da Sen Bağışla' sloganıyla Ramazan ayı boyunca 75 bin aileye gıda kolisi dağıtılacak. Hayırseverler, içinde kuru gıda ve kahvaltılık malzeme bulunan 75 ve 150 liralık gıda kolilerinden bağışlayabilecek.

İlk etapta 75 bin aileye gıda kolilerini ulaştıracaklarını belirten Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak, ''Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bir Ramazan ayında doğmuştu. Bundan 21 yıl önce 1996 Ramazan'ında doğmuştu. Dolayısıyla biz her Ramazan bu doğum coşkusunda yaşıyoruz. Yardımlaşmanın, paylaşmanın, dayanışmanın hem konuşulduğu hem de uygulandığı bir ay Ramazan ayı. Ramazan öncesinde kayıtlı bulunan ailelerimizin ve yeni müracaat edecek ailelerimizin Ramazan'ı güzel geçirmeleri için onlara gıda yardımlarını artırıyoruz. Bu yıl Ramazan öncesinde başladığımız gıda dağıtımlarına şuan hazırlıkları süren yeni kolilerin de hazırlandığı bu gıdaların 75 bin ailelik hedefle dağıtımlarını sürdürüyoruz. Ramazan'dan 10 gün önce başladığımız bu dağıtım Ramazan boyunca ve Ramazan sonrasında devam edecek. İlk etapta 75 bin aile bu gıda kolilerine ulaşmış olacak.'' şeklinde konuştu.

Hayırseverlerin kumanya bağışı yapabileceğini belirten Koçak, ''Kumanya bağışı bu yıl 75 ve 150 lira olarak büyük koli ve küçük koli olarak devam ediyor. Çünkü hayırseverler bu ay içerisinde kendileri mükellef sofralarında iftarlarını açarken, daha ekonomik olarak dezavantajlı ailelerin Allah'ın nimetlerinden istifade etmesini istiyorlar ve şükrün paylaşmak olduğunu, asıl şükrün paylaşmak olduğunu çoğu hayırseverimiz hatırlıyor. O yapmak istedikleri şeylerden birisi de kumanya bağışı yapmak. Bize 75 lira yatırdığında biz o hayırseverimiz adına bir ailemize bir ay yetecek kadar temel gıdaları içeren gıda paketlerini ulaştırıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

SMS bağış hattından 5560'a boş mesaj göndererek 5 TL'lik bağış yapılabildiğini de belirten Koçak, ''Ramazan'ın ilk haftasını geride bıraktık. Giderek bağışlar artıyor. Bizim SMS bağış hattımız da var. 5560'a SMS bağışı yapabiliyor hayırseverlerimiz. Boş mesaj göndererek veya Yetim, Suriye, Afrika yazarak çeşitli kodlarla bu bağışlar yapılabiliyor. Hiçbir şey yazmadan 5560'a boş mesaj gönderildiğinde 5 liralık bağış yapılmış oluyor.'' diye konuştu.

Hayırseverlerin fitre ve fidyelerini de Deniz Feneri'ne emanet edebileceklerini belirten Koçak ''Bu yıl fitreler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 15 TL olarak açıklandı. Hayırseverlerimiz fitrelerini de, Deniz Feneri'ne emanet edebiliyorlar. Sağlık sebebiyle başka sebeplerle oruç tutamayanlar her gün için bir fidye verebiliyorlar. Bunu da Deniz Feneri'ne emanet edebiliyorlar. Deniz Feneri bunları bayramdan önce bu fitreleri özellikle ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor'' ifadelerini kullandı. CİHAN

Toplam