Haberler

DENİZ FENERİ GÖNÜLLÜLERİ İLE İYİLİK BULUŞMASI

11-04-2016

Deniz Feneri Derneği’ne yürekten gönül veren ve iyilik faaliyetlerine herzamandestek olan yardım gönüllüleri,derneğin Zeytinburnu’ndaki genel merkezinde yapılan toplantıdabir araya geldi. Gönüllülerin kendilerini tanıtmasıyla başlayan etkinlikderneğin gönüllü çalışmalarını anlatan bir filmle devam etti.

Tolantıda ilk konuşmayı Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan yaptı. Karayılan kısa konuşmasında "İyilik kervanı, yoluna dualarla iyiliklerle devam ediyor" dedi....

Sonrasında Deniz Feneri’nin Yetim Projesi Sorumlusu Hamiyet Kırmızı davetlilere derneğin yetim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dünyada yaklaşık 400 milyon yetim çocuk bulunduğunu belirten Kırmızı, “Deniz Feneri yurt içinde ve yurt dışında bağışçıların desteği ile yüzlerce yetime sahip çıkmaktadır. Şimdiye kadar yetim ailelerine maddi-manevi destek olunuyordu. Bu anlamda Deniz Feneri on binlerce yetim ailesine destek vermiştir. Yetim hamiliği uygulaması kısa bir süre önce başlamış olmasına rağmen 22 ülkede binlerce yetime hami bulduk. Yetim kavramını kendisi de bir yetim olan Hz. Peygamber s.a.s’in ümmeti olarak en iyi bizler anlayabiliriz” dedi

Daha sonra söz alan İyilik hareketiDeniz Feneri'ninİletişim Koordinatörü Recep Koçak ise gönüllülere hitaben yaptığı konuşmada 1001 dilek projesi ile ilgili bilgi verdi. Koçak, bu sene 14'üncü defa yapılan 1001 dilek projesi kapsamında 7 bölgeden 22 ile bağlı 44 köyde yaşayan 1200 çocuğa çeşitli sorular sorularak dilekleri alınıp miniklerin yüzlerinde bir tebessüm bırakmak istediklerini ifade etti.

Deniz Feneri Derneği'nindiğerprojelerinden de bahseden Koçak, Afrika'da açılan su kuyuları ile ilgili bilgi verdi.Özellikle Çad’da 100 köye 100 su kuyusu açmayı hedeflediklerini, yıl sonuna kadar bu hedefe ulaşmayı ümid ettiklerini ifade etti. Koçak, ikinci yılında olan İyilik Okulu projesi kapsamında okullara gittiklerini, öğrencilerin okulları adına bir su kuyusu açılması teklifine destek verdiklerini söyledi.

Koçak son olarak,"İnsan olarak ömrümüzün sayılı olduğunu, önemli olanın gökkubede hoş bir seda bırakmak" olduğunu söyledi.

Toplantı sonrası Deniz Feneri gönüllülerine derneğin lojistik merkezi ve giyim mağazası gezdirilerek tanıtımı yapıldı. Deniz Feneri Derneği’nin İnsani Yardım Lojistik Sistemi’ni ilk defa gören gönüllüler oldukça etkilendiklerini dile getirdiler. Gönüllülere, yardım çalışmalarında kendilerinden ne gibi destekler alınabileceği de anlatıldı.

Toplam