Haberler

Deniz Feneri Gönüllüleri Kahvaltıda Buluştu

13-04-2015

Deniz Feneri Derneği’ne yüreklerini ortaya koyarak destek veren gönüllülerle kahvaltıda buluştu.

Deniz Feneri Derneği’ne gönül vermiş, derneğin faaliyetlerine yürekten destek olan yardım gönüllüleri derneğin Zeytinburnu’ndaki genel merkez binasında yapılan kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltının ardından geçilen konferans salonunda gönüllülere Deniz Feneri’nin yaptığı yardım faaliyetleri ve gönüllülerin bu faaliyetlere ne şekilde destek olabilecekleri konularında sunumlar içeren bir seminer verildi.

Seminerde konuşmacı olarak Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak, derneğin kuruluş hikâyesi ve İyilik Hareketi’nde geride kalan 19 yılın özetini anlattı. Derneğin kayıtlarında 610.000 aile bulunduğunu belirten Koçak, “Fener’in camlarına çamur atanlar, yolunu bulamayıp kaybolan gemilerden sorumlu olacaktır. Türkiye’de ve dünyada muhtaç insanlara yardım kolileri içerisinde yaşama direnci, mutluluk ve umut taşıyan bu İyilik Hareketi engellenmek istenmişse de başarılı olunamamıştır. Deniz Feneri, 2014 yılı içerisinde 32 ülkede 433 bin kişiye toplam 50 milyon TL değerinde yardım ulaştırdı” dedi.

Sonrasında Deniz Feneri’nin Yetim Projesi Sorumlusu Hamiyet Kırmızı davetlilere derneğin yetim programı hakkında bilgi verdi. Dünya’da yaklaşık 400 milyon yetim çocuk bulunduğunu belirten Kırmızı, “Deniz Feneri yurt içinde ve yurt dışında bağışçıların desteği ile yüzlerce yetime sahip çıkmaktadır. Şimdiye kadar yetim ailelerine maddi-manevi destek olunuyordu. Bu anlamda Deniz Feneri on binlerce yetim ailesine destek vermiştir. Yetim hamiliği uygulaması kısa bir süre önce başlamış olmasına rağmen Asya’dan Afrika’ya 22 ülkede 1500 yetime hami bulduk. Yetim kavramını bir Yetim Peygamber’in (s.a.s.) ümmeti olarak en iyi bizler anlayabiliriz.” dedi.

Deniz Feneri Ankara Şube Koordinatörü Hamit Kunt yurt dışında yürütülen yardım faaliyetleri ile ilgili bir sunum yaptı. Birçok Afrika ülkesinde insanların ne kadar zor şartlarda yaşam savaşı verdiğini ve Deniz Feneri’nin buralara götürdüğü yardımları anlattı. Kunt, devam etmekte olan ve yeni başlayan projeler hakkında da bilgi verdi.

Konuşmacıların ardından Deniz Feneri Kurumsal İletişim Sosyal İnceleme Sorumlusu İlker İnanç gönüllüler ile birlikte ne gibi faaliyetler yürütülebileceği konularında bilgilendirmeler yaptı. İnanç, özellikle sosyal inceleme alanında gönüllülerin desteklerine çok fazla ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi ve sosyal incelemenin nasıl yapıldığını anlattı.

Seminer sonrası Deniz Feneri gönüllülerine derneğin lojistik bölümü ve giyim mağazası tanıtıldı. Deniz Feneri Derneği’nin İnsani Yardım Lojistik Sistemi’ni ilk defa gören gönüllüler oldukça etkilendiklerini dile getirdiler. Gönüllülere, yardım faaliyetlerinin yoğunlaştığı dönemlerde kendilerinden de ne gibi destekler alınabileceği anlatıldı.

Toplam