Haberler

Deniz Feneri Köy İftarları İle Sofralar Bereketleniyor

23-06-2016

Deniz Feneri her Ramazan, “İftarda Buluşuyoruz”, “Köy İftarları” ve “Kardeş Sofraları” gibi projelerle binlerce insanı aynı sofrada bir araya getiriyor. Bu projeler vesilesiyle, her Ramazan binlerce ihtiyaç sahibi, yoksul, yetim, yaşlı ve engelli ile birlikte Deniz Feneri bağışçıları, gönüllüler ve idareciler aynı sofrada buluşarak iftarı birlikte yapıyor.

Deniz Feneri’nin çok ilgi çeken bir iftar buluşması ise son yıllarda geleneksel hale getirdiği “Köy İftarları”.

Geçtiğimiz yıllarda Bilecik Söğüt’ün ve Ereğli’nin köylerinde yürekleri şenlendiren dernek bu yıl da iftar sevincini, Söğüt’ün Tuzaklı köylüleriyle ve Bursa Orhaneli’nin Karaoğlanlar, Tepecik ve Argın köylüleriyle idrak etti.

Son yıllarda Söğüt’ün köylerinde yapılan iftarlar İlim Yayma Cemiyeti Söğüt Şubesi Başkanı Mustafa Işık’ın teşvikleri, gayreti ve öncülüğünde gerçekleştiriliyor. Bu yıl iftar buluşması onun kendi köyü olan Tuzaklı’daydı. İftardan hemen sonra, “Gelecek sene yine bir köyde iftar yapalım” diye tembihte bulunmayı ihmal etmedi.

Tuzaklı iftarı köyün tarihi camisinin yanı başında gerçekleştirildi. 150 kişi açık alanda ve ezandan dakikalar önce aynı sofrada buluşarak yüreklerinde, tarifi imkânsız güzel duygularla kardeşçe bir araya gelmenin huzurunu hissetti.

Deniz Feneri Köy İftarları kapsamında geçtiğimiz Cuma günü de Bursa Orhanlı’ya bağlı Karaoğlanlar Köyünde açılan sofrada komşu Argın ve Tepecik köylerinden davetlilerle birlikte toplam 300 kişi iftar yaptı.

Üç köyden misafirlerin buluştuğu Deniz Feneri iftarında, Orhanlı Müftü Vekili Erdal Başokur, vaiz Ümit Keser, nüfus memuru Ali Ankıt, BUSKİ çalışanı Mustafa Arpat, Karaoğlanlar Köyü muhtarı Adem Aydemir, eski muhtar Erol Asa, Argın Köyü muhtarı Ali Mıngın ve Tepecik köyü muhtarı Mustafa Tütün birlikte iftar açanlar arasındaydı.

İftar buluşmasında, Deniz Feneri Derneği İstanbul Şube yönetim kurulu üyeleri İslam Binici ve Reşat Tuncer, Şube Koordinatörü Yusuf Baykal, İdari İşler görevlisi Ali Duman; Deniz Feneri İletişim Koordinatörü Recep Koçak, Ömer Tüccar ve Ferdi Gümüş hazır bulundu.

Bereketli geçen Köy İftarları, iç ferahlatan ve hafızalarda güzel hatıralar bırakan buluşmalara vesile oluyor. Programa katılan davetliler, bu eşsiz manzaranın sık sık tekrar edilmesi temennilerini dile getirerek ev sahibi Deniz Feneri’ne şükranlarını sundu.

Toplam