Haberler

Deniz Feneri'nden Iraklı Türkmenlere Yardım

23-03-2015

Sakarya’ya sığınan Iraklı Türkmenlere Deniz Feneri Derneği İstanbul Şubesi'nden temel ihtiyaç malzemeleri yardımı yapıldı.

Irak’taki iç karışıklıktan kaçarak Sakarya’ya sığınan Iraklı Türkmenlere Deniz Feneri Derneği İstanbul Şubesi gıda, temizlik malzemesi, battaniye, nevresim, çarşaf takımı ve mutfak malzemesi yardımında bulundu. Konuyla ilgili olarak Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan şu açıklamayı yaptı:

"Deniz Feneri Derneği yoksul ve kimsesiz insanlara dil, din, ırk, mezhep ayırımı yapmadan yardımlarını sürdürüyor.

Derneğimiz Zeytinburnu, Ümraniye, Ankara, İzmir, Erzurum ve Antalya’daki İnsani Yardım Lojistik Sistemi ile hızlı ve takip edilebilir bir yardım ağına sahiptir.

İç karışıklıklar sebebiyle Irak’tan özelikle Musul ve Kerkük’ten ülkemize sığınan binlerce Türkmen kardeşimiz var. Savaş mağduru Türkmenlerin bir kısmı da Sakarya’nın Karasu ilçesine sığınmış durumda.

Bu bölgede yaşamaya çalışan 45 Iraklı Türkmen aileye çift koli gıda, temizlik malzemesi, her aileye 3 adet battaniye, yine her aileye nevresim, çarşaf takımları ve mutfak malzemeleri yardımında bulunduk.

Yardımlar; Türkmeneli Dernekler Federasyonu, Irak Türkmenleri Kardeşlik ve Kültür Derneği, Deniz Feneri Derneği İstanbul Şubesi organizasyonu ile dağıtıldı. Yardım dağıtımlarında Ramazan Ağabeyimiz de hazır bulundu.

Deniz Feneri Derneği, Sakarya Karasu ilçesine yerleşmiş ailelere ve ülkemizin diğer bölgelerindeki savaş mağduru kardeşlerimize önümüzdeki zamanlarda da yardım ulaştırmaya devam edecek.

Tüm bu yardım organizasyonlarımızda bizden desteğini esirgemeyen bağışçılarımıza ve gönüllülerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

\"\"

Toplam