Haberler

Deniz Feneri'nden "Sanat İyilik İçin" Sergisi

24-11-2016

Deniz Feneri Derneği, iyiliğe gönül vermiş sanatkârların eserleriyle oluşturulmuş, geliri Afrika’da açılacak mescid ve su kuyusu yapımında değerlendirilecek “Sanat İyilik İçin” sergisi düzenliyor.

Sanat İyilik İçin sergisinde bir araya gelen sanatçılar, yine eserlerini; ulvi bir amaç doğrultusunda sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde 12 Aralık Pazartesi günü 13.00'te açılışı yapılacak olanSergi 5 gün boyunca ziyaret edilebilecek. 60 eserin yer alacağı sergi, değerli sanatçı, Deniz Feneri Derneği bağışçısı ve gönüllüsü Hattat Mahmut Şahin ve Türkiye’nin 7 bölgesinden hattat gönüllülerin katkıları ile İstanbullu sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Düzenlenen serginin geliri; Afrika’da susuzluk çeken bölgelerde mescit yapımı ve su kuyusu açmak için satışa sunulacak. Ayrıca toplanan gelir ile Afrika’da Kırklar Mescidi’nin yapımına başlanacak.

Sanatın iyiliğe dönüşeceği bu sergi ile, yüzyıllardır geri bırakılmış, sömürülmüş, inancın ve insan onuruna yakışır bir hayatın esirgendiği kara kıtanın kara bahtlı insanları için aydınlık günlerin müjdecisi projelerin hayata geçirilmesini ümid ediyoruz.

Sanat iyilik İçin sergileri önceki yıllarda da düzenlenmiş vebüyükilgi görmüştü. Bu sergileringeliri de dünyamazlumlarıiçin kullanılmıştı.

Esenler Kadir Toptaş Kültür Merkezi’nde 12 Aralık Pazartesi günü saat 13.00'teaçılışı yapılacak sergi 16 Aralık gününe kadar İstanbullu sanatseverlerce ziyaret edilebilecek.

Sergimize tüm halkımız davetlidir.

Toplam