Haberler

Deniz Feneri'nden Suriyelilere 60 milyon liralık yardım

24-06-2015

GAZİANTEP (AA) - RIDVAN KORKULUTAŞ - Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak, savaş mağduru Suriyelilere 4 yılda 60 milyon liralık yardımda bulunduklarını söyledi.



Koçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere yardımlarının devam ettiğini belirtti.



Yardımlarının ramazan ayında yoğunlaştığını ifade eden Koçak, bir ailenin ihtiyacı olan her şeyi sığınmacılar için temin ettiklerini dile getirdi.



Kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde barınan Suriyelilere düzenli gıda yardımında bulunduklarını anlatan Koçak, "Bunun dışında giyim ve temizlik malzemeleri de ulaştırıyoruz" dedi.



Yardımların temininde hayırseverlerden büyük destek gördüklerini aktaran Koçak, şöyle konuştu:

"Onların gönderdiği nakdi ve ayni yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bir nevi köprü vazifesi görüyoruz. Bunun dışında Avrupa ve ABD'de Suriye kökenli yardım kuruluşları var. Bunlar da bizimle irtibata geçiyor ve gönderilen yardımları bu sayede Suriyeli ailelere teslim ediyoruz."



Koçak, Türkiye'de yaşayan sığınmacılara yönelik yardımlarının düzenli olarak sürdüğünü, Suriye'deki kamplarda barınan mağdurları da ihmal etmediklerini bildirdi.



Mazlum insanlara kucak açmayı sürdüreceklerini vurgulayan Koçak, "Suriye'deki iç savaşın başlangıcından bu yana yardımlarımızı artırarak sürdürdük. Savaş mağduru Suriyelilere 4 yılda 60 milyon liralık yardımda bulunduk. Bu ülkedeki iç savaşın sona ermesi ve Suriyelilerin huzur ortamına kavuşmasını temenni ediyoruz" dedi.



Yardımlarının sadece Suriyelilerle sınırlı kalmadığına dikkati çeken Koçak, son 2 yılda Arakan, Çad ve Somali'deki mülteci kamplarına 211 su kuyusu açtıklarını dile getirdi.



Koçak, ramazanda sığınmacıların barındığı kamplarda iftar sofraları da kurduklarını sözlerine ekledi.

Toplam