Haberler

Deniz Feneri Olağan Genel Kurulu Yapıldı

30-04-2016

Deniz Feneri Derneği 12. Olağan Genel Kurulu, Derneğin Zeytinburnu’ndaki Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Olağan genel kurul Deniz Feneri Genel Müdürü Ali Karayılan’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Genel Kurula, Deniz Feneri Genel Kurul Üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan kalabalık bir davetli grubu katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin, Yeryüzü Doktorları Derneği Genel Başkanı Dr. Yahyahan Güney, Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, Uluslararası Hukukçular Birliği’nden Av. Necati Ceylan, Ak Parti İstanbul il Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Mine Vural, Önder Başkanı Halit Bekiroğlu, İlim Yayma Vakfı Genel Müdürü Engin Yılmaz, Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney ve diğer temsilciler de katılımcılar arasındaydı.

Genel Kurul toplantısı Genel Başkan Av. Mehmet Cengiz’in açılış konuşması ile başladı. Cengiz konuşmasına şöyle başladı;

2013 yılının Nisan ayında genel kurulumuzdan aldığımız görevin üzerinden 3 yıl geçti. Sizin katkılarınızla, Türkiye’den ve dünyanın mazlum coğrafyalarından milyonlarca mağdurun dualarına vesile olduk.

Yönetim Kurulu olarak, 3 yıl önce bağışçılarımız adına bize verdiğiniz emaneti taşıma gayreti içerisinde olduk. Aldığımız görevin ifası yolunda bizleri mahcup etmeyen rabbimize sonsuz şükürler olsun.

Cengiz konuşmasında derneğin kurumsal yapısıyla ilgili değerlendirmede bulundu; "Bu dönem, kurumsal yapımızı yeniden güçlendirme çabası içinde olduk. İstanbul Şubemizi yeniden kurduk. Ege Bölge temsilciliğimize yeni bir lojistik merkezi kazandırdık. Antalya’da temsilcilik ve lojistik açtık. Güneydoğu Anadolu temsilciliği için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 dönümlük bir arazi 30 yıllığına derneğimize tahsis edildi. Şu anda proje aşamasında. Bununla beraber, Kastamonu, Afyon, Sivas, Kocaeli İl Temsilcileri atandı. Geçen 3 yıllık dönemdeki bağış gelirlerimiz, bir önceki 3 yıllık dönemdeki bağışlarımıza göre ayni ve nakdide, 3 yıllık toplam artış %80 dir. Bu güzel gelişmeler, Deniz Feneri’nin, insanlığa hizmet yolunda, emin ve kararlı adımlarla yürüdüğünün işaretleridir. Rabbimize ne kadar şükretsek azdır."

Av. Mehmet Cengiz konuşmasına Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmelere değinerek şöyle devam etti; "Türkiye’de dünyada yaşanan son gelişmeler, insani yardım kuruluşlarının önemini daha da artırdı. Ortadoğu’nun ateş çemberine dönmesi, güneydoğuda oynanan oyun ve 5. Yılını dolduran Suriye iç savaşı, Türkiye’nin bu dönemdeki zor imtihanı oldu.

Türkiye, devleti ve milletiyle, sadece sınırları içinde ve Ortadoğu'da değil, dünyadaki tüm mazlum coğrafyalarda zor şartlarda yaşama mücadelesi veren insanların umut ışığı haline geldi. Bu gelişmelerde, hiç şüphesiz, sivil toplum kuruluşlarıyla beraber; devlet yönetimindeki siyasi anlayışın ve devletin bu sahada oluşturduğu yapıların çok büyük katkıları vardır.

Ülkemizin ve milletimizin, mazlumların umudu haline gelmesi, büyük bir nimet olduğu gibi; insanlığa ve tarihe karşı üzerimize büyük bir sorumluluk yüklemiştir. Bize umut bağlayan mazlumların umutlarını yeşertmek için, hep beraber, el birliği ve gönül birliği ile insanlığa hizmete devam edeceğiz inşallah.

Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan ise Genel Kurul Üyelerine faaliyet raporunu powerpoint sunumu eşliğinde anlattı.

Genel Müdür Ali Karayılan’dan sonra söz alan Ankara Şube Koordinatörü Hamit Kunt ise Yüzyılın İyilik Hareketi’nin uluslararası yardım faaliyetlerinin görsel şekilde anlatıldığı bir sunum gerçekleştirdi…

Genel kurulu Divan Başkanı olarak yöneten Av. Yusuf Atalay ise, Deniz Feneri ailesi olarak öncelikle genel kurul üyeleri başta olmak üzere, bağışçılar ve gönüllülerle birlikte daha sıkı bir dayanışma içinde olmanın gerekliliğine vurgu yaparak, Deniz Feneri’nin kuruluşundan bugüne kadar katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önel İnaltekin ise yaptığı kısa konuşmada iyilik hareketine hizmeti geçen herkese teşekkür etti, "Aile Bakanlığı olarak müşterek hizmetler içerisindeyiz"?dedi.

Ankara Şube Genel Kurul Üyesi Selim Cerrah yaptığı konuşmada “Deniz Feneri’ne yapılan iftiralar tamamen kurumun yok olması içindir. 28 Şubat sürecinde yaşananların bir paraleli bugün Deniz Feneri için uygulanmaktadır. Her şeye rağmen insani yardım örgütü olarak yapılması gereken pek çok şeyi Deniz Feneri’nin yaptığını gördük” dedi.

Genel Kurul’da son olarak Deniz Feneri Yönetim Kurulu’nda yer alan isimlere plaket sunuldu.

12. Olağan Genel Kurul’da yapılan seçimle Deniz Feneri yeni yönetim kurulu şöyle şekillendi: Av. Mehmet Cengiz, Turan Yalçın, Coşkun Yıldız, Turgut Durmuş, İsmail Tuğrul, Cemil Keskin ve Nail Çamcı.

Toplam