Haberler

Deniz Feneri Ramazan 2017 İşte Böyle Geçti

23-06-2017

Türkiye dünyanın dört bir yanında yardıma muhtaç insanların yüzünü güldürüyor.

Hem devlet hem de sivil yardım kuruluşları aracılığıyla mazlum coğrafyalarda milyonlarca insana yardım elini uzatıyor.

Dünyanın pek çok bölgesine yardım elini uzatan Türkiye, mübarek ramazan ayında da kardeşlerini unutmadı.

Deniz Feneri Derneği kurulduğu günden bu yana olduğu gibi bu Ramazan’da da ulaştırdığı yardımlarla dünyada ve Türkiye’de on binlerce ihtiyaç sahibi aileyi mazlum ve mağdur Müslümanları, sunduğu birbirinden farklı Ramazan projeleri ile de hayırseverleri mutlu etti.

Deniz Feneri, 18 yıl önce sadece iyilik için çıktığı yolda yürümeye samimiyet, iyi niyet ve kararlılıkla devam ediyor.

Türkiye’nin iyilik ve yardımlaşma denince akla gelen yegane kurumu olan Deniz Feneri ’nin bu Ramazan hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü oldu. Mübarek ay ramazan projeleri şöyle gerçekleşti.

Bir Kumanya da Sen Bağışla

Bu proje kapsamında Ramazan öncesinde yurtiçi ve yurtdışında 50.000 aileye gıda kolisi dağıtıldı. Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Ramazan bereketini, gıda kolileri ile yoksul sofralarına taşımak isteyen hayırseverler, içinde kuru gıda ve kahvaltılık malzeme bulunan 100 TL’lik 4 kişilik aileye 1 aylık yetecek gıda kolilerinden bağışlamış oldu.
10.000 kişiye Bayramlık

Hayırseverler Deniz Feneri’nin Bayramlık Projesine 150 TL katkıda bulunarak bayram öncesinde yoksul ya da yetim çocuğu sevindirdi, ona bayram günü arkadaşları gibi yepyeni kıyafetler giymenin sevincini yaşatttılar. Deniz Feneri bu Ramazan 10.000 ihtiyaç sahibine ayakkabıdan eteğe, pantolondan iç çamaşırına kadar bayramlık giysi ulaştırdı.

5000 Yetime Bayram Harçlığı

Bu bayram 5.000 yetim çocuk, Deniz Feneri’nin kendilerine ulaştırdığı 100 TL'lik bayram harçlığıyla mutluluktan uçtu..

Yetim iftarı

Türkiye ve dünyada 41 ülkede yetim iftarları düzenlendi. Ayrıca “İslam Dünyası Yetimler günü” olarak kabul edilen Ramazan’ın 15’ci günü (10 Haziran)da dernek, 3 kıta 41 ülkede yetim sofraları kurup, gıda dağıtımı yaptı. Ayrıca Yetimlere bayram harçlığı da o gün dağıtıldı.

Suriyeli kardeşlerimize yardım

Suriye ve Türkiye'deki 10.000 Suriyeli aileye gıda dağıtımı yapıldı. Derneğimizin her türlü ihtiyacını karşıladığı Suriye’deki Azez bölgesinde 5000 kişinin barındığı “Deniz Feneri Haremeyn” kampında gıda ve temizlik maddesi dağıtıldı.

İftarda Buluşuyoruz

Deniz Feneri Derneği ailesi farklı illerde ve ülkeler de düzenlediği iftarlarla bir araya geldi. Deniz Feneri yöneticileri, çalışanları, gönüllüleri, bağışçıları ve ihtiyaç sahibi ailelerimiz “İftarda Buluşuyoruz” projesi kapsamında aynı sofrayı paylaştı. Bu Ramazanda 5.000 kişi aynı sofrada buluşup iftar açarak büyük bir aile olmanın mutluluğunu yaşadılar.

Misafirhane

Yakınlarının tedavisi için Ankara’ya gelen ve kalacak yerleri olmadığından hastane bahçelerinde ya da parklarda geceyi geçirmek zorunda kalan ihtiyaç sahiplerine Deniz Feneri misafirhanesi kapılarını açtı. Ankara’da bulunan misafirhanemizde barınma, yemek ve temizlik hizmetleri sunuldu.
Bağışçılarımız bir hasta yakınının 1 günlük konaklama ve yemek ihtiyacını 30 TL ile karşıladı.

Adak, Akika, Şükür Kurbanı

Deniz Feneri, hayırseverlerin adak, akika ve şükür kurbanlarını keserek, ihtiyaç sahibi, dul, yetim, öksüz, fakir ve muhtaç ailelere dağıttı. Bu arada Adak kurban bedeli: yurt içi 740 TL, yurt dışı 380 TL'dir.

Dünyada Ramazan

Yüzyılın iyilik hareketi yardımlarınızı bu yıl yine uzak diyarlara ulaştırdı. Afganistan, Bangladeş, Filistin, Gana, Irak, Karadağ, Lübnan, Makedonya, Nijer, Pakistan, Somali, Sudan, Yemen’inde aralarında bulunduğu 41 ülkede yapılacak iftarlarla kardeşlik bağlarımız pekişti.

Dünya yetimlerine bayram harçlığı

Toplamda 41 ülkede iftar yapılırken 25 ülkeye ise gönüllülerimizin de yer alacağı ekipler gitti ve İslam dünyası yetimlerine iftar, yetim harçlığı ve gıda + giyim malzemesi dağıttılar.

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

Bağış Yap Vergiden Düş
Vergi mükellefi iseniz Deniz Feneri’ne yapacağınız gıda, giysi, temizlik malzemesi ve yakacak bağışlarınızı “Gıda Bankacılığı” kapsamında %100 oranında verginizden düşebilirsiniz.
Kumanyalarınızı Birlikte Dağıtalım
Bu Ramazan yoksul aileler için hazırladığınız gıda kolilerinizi birlikte dağıtalım. Kolileri siz hazırlayın, istediğiniz ilden, istediğiniz ihtiyaç sahibi aileyi size biz haber verelim.


Fitre ve Zekâtlarınızı Vermeyi Unutmayın
Gelin fitre ve zekâtlarınızı bu Ramazan ihtiyaç sahibi dul, yetim ve yoksul ailelere birlikte ulaştıralım. Diyanetin bu için belirlediği 16 TL’yi 5407’ye 1 SMS karşılığı bağışlayabilir.

İyilik hareketi 365 gün devam edecek

Deniz Feneri Derneği’nin bu kapsamlı ramazan hareketliliği sadece bu mübarek ayla sınırlı kalmayacak. Önümüzdeki kurban bayramı da dahil 12 ay boyunca 365 gün iyilikte yer almaya devam edecek.

Toplam