Haberler

Deniz Feneri, Türkmenlere Prefabrik Sınıflar Gönderdi

10-10-2015

Deniz Feneri Derneği, Suriye’nin Lazkiye kentine bağlı Bayırbucak Türkmen bölgesinde yaşayan Türkmen çocuklara 300 öğrenci kapasiteli konteyner sınıflar gönderdi.

Suriye’de yaşanan iç savaşın eğitim sistemini de çökerttiğini, özellikle sınıra yakın bölgede yer alan Türkmen çocukların eğitimlerinde büyük aksamalar meydana geldiğini belirten Deniz Feneri Derneği Afet Koordinasyon Sorumlusu Doğan Selçuk, bölgedeki Türkmenlerden gelen talep üzerine prefabrik sınıfları hazırladıklarını söyledi.

300 öğrenci kapasiteli 18 prefabrik sınıfı Lazkiye kırsalında kurup öğrencilerin hizmetine sunacaklarını belirten Doğan Selçuk, "Suriye’de yaşanan savaştan dolayı eğitim sistemi de maalesef sağlıklı işlemiyor. Mevcut okulların zarar görmesi sonucunda okulların yetersizliği Suriye’nin geleceğine maalesef engel oluyor. Bu kapsamda Deniz Feneri Derneği olarak, Suriye’deki Türkmen kardeşlerimizin çocuklarına konteyner gönderiyoruz. Bunlar Lazkiye bölgesindeki Türkmen kardeşlerimize gönderiliyor. Orada okul olarak kullanılacak. Suriye’nin geleceği için Türkiye de destek olmaya devam ediyor. 18 konteynırımız var, yaklaşık 300 öğrenci bu konteynırlardan faydalanacak" dedi.

Gönderilen konteynırların saldırılardan zarar görmemesi amacıyla Türkiye sınırına çok yakın bölgeye kurulacağını belirten Selçuk, "Lazkiye kırsalına kuracağız, mümkün olduğunca çatışmalardan uzak bölgelere, Türkiye sınırına yakın bölgelere kurmayı düşünüyoruz, tabi oraya gidince daha kapsamlı araştırma yapacağız. Daha önce konteynır, temizlik malzemeleri, insani yardım malzemeleri dağıtımlarımız oldu, önce İdlip, Atme taraflarına bu konteynırlardan gönderdik. Şimdi onlar orada okul olarak hizmet veriyor. Daha önce o bölgeye 45 konteynır sevkiyatı yaptık, Halep civarında 25 konteynırımız hizmet veriyor. Kilis’te şu anda 110 adet konteynırdan oluşan bir kentimiz var, Suriye’den gelebilecek olası göç akımlarına karşı orayı hazır tutuyoruz" dedi.

Toplam