Haberler

Deniz Feneri ve Önder Arasında İyilik Okulu Protokolü İmzalandı

19-10-2016

Deniz Feneri Derneği tarafından 2 yıldır sürdürülen İyilik Okulu projesine ÖNDER İmam-Hatip Okulları Mezunları Ve Mensupları Derneğinden destek geldi.

Okullarda iyiliği yayma projesi olarak 2 yıldır sürdürülen proje, 2016-2017 eğitim öğretim yılında ÖNDER’in destekleri ile İmam Hatip okullarında devam ettirilecek.

İyilik Okulu Projesi, geleceğimizin teminatı çocuklarımızda iyilik, yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma bilinci oluşturma hedefini taşıyor. Proje, sorumluluk bilincine sahip çevresindeki, ülkesindeki ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerine duyarlı bir toplum oluşturmayı amaçlıyor.

2014 yılında başlayan proje ile iki yılda, İstanbul’daki 70 okulda 16 bin öğrenciye iyilik ve yardımlaşma konusunda sunum yapıldı. Bu kapsamda okullar tarafından her okulun kendi ismi ile Afrika ülkelerinde ve Bangladeş’te 19 su kuyusu açıldı.

2016-2017 Eğitim Öğretim yılında ÖNDER’in desteği ile İmam Hatip Okullarında yapılacak olan proje için Deniz Feneri Derneği ve ÖNDER İmam-Hatip Okulları Mezunları Ve Mensupları arasında bir protokol imzalandı.

ÖNDER adına Genel Sekreter Yardımcısı Fatma Özcan Taş ve Deniz Feneri Derneği adına İletişim Koordinatörü Recep Koçak protokole imza attılar. ÖNDER genel merkezinde yapılan protokolde ÖNDER Teşkilatlanma Koordinatörü Mehmet Ali Kılıç'ta hazır bulundu. Konu ile ilgili açıklama yapan Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak, bu protokol ile ÖNDER’in eğitimdeki tecrübeleri ve vereceği destek sayesinde geçmiş yıllarda projenin yürütüldüğü okul ve uygulanan iyilik projesi sayısının ciddi anlamda artmasını öngördüklerini aktardı.

Toplam