Haberler

Deniz Feneri'nde Kurban Mevsimi Adak Kesimleriyle Hiç Bitmiyor

02-04-2015

Deniz Feneri Derneği yurtiçinde ve yurtdışında ihtiyaç sahibi ailelere yıl boyunca adak, akika ve şükür kurbanlarının etlerini ulaştırıyor.

Bu hafta; Fildişi Sahili’inde Tomasse, Assadje, Derrier Wafou, Koumassi, Nzanoua Ndouci ve Samaka Ecole’de kesilen adak kurbanların etleri 550 haneye dağıtıldı. Sri Lanka’da ise Madambe, Damavadi, Puttalam, Jaffna, Eravur’da kesilen adaklar 2.420 ihtiyaç sahibi, dul ve Kur’an Kurslarında hafızlık yapan yetim çocuğa ulaştırıldı.

Deniz Feneri Derneği Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Yavuz İnan konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; “Derneğimiz adak, akika ve şükür kurbanlarını yıl boyunca yurtiçinde ve yurtdışında keserek binlerce yoksula yıl boyunca kurban sevinci yaşatıyor.


2014 yılında Bangladeş, Çad, Fildişi Sahili, Kenya, Kırgızistan, Moğolistan, Nijer, Pakistan, Somali, Sri Lanka, Türkiye, Suriye, Uganda ve Yemen’de toplam 14 ülkede kestiğimiz adak kurbanları ile 12.420 ailenin evine et ulaştırdık.


Geçen hafta Sri Lanka ve Fildişi Sahili’nde fakirliğin en yüksek olduğu bölgelerde adaklarımızı kestik. Bu hafta ise Bangladeş’te Arakanlı mülteciler için adak kesimi hazırlığı içerisindeyiz.


Bildiğiniz gibi Güneydoğu Asya ülkesi olan Myanmar’ın Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanlar etnik temizlik saldırılarına maruz kaldığı için bir kısmı Bangladeş’e sığındı. 1978 yılından beri Birmanya Budist cuntası altında insan hakları ihlallerinden muzdarip olan 500 bin Arakanlı Müslüman Bangladeş’in Cox Bazaar bölgesindeki kamplarda oldukça zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Deniz Feneri Derneği Arakanlı mülteciler için bu bölgeye insani yardım ulaştırmanın yanı sıra su kuyuları, mescit ve medreseler açıyor. Şimdi hayırsever halkımızın adak, akika ve şükür kurbanlarını burada keseceğiz ve aylarca et yüzü görmeyen Arakanlı Müslümanlara dağıtacağız. Derneğimizin yurtdışı adak kurbanı bedeli 290 TL. Adaklar, İslami kurallara göre kesiliyor. Hayırsever halkımızın sadece kurban döneminde değil yıl boyunca et yiyemeyen mülteci konumundaki Müslümanlar için yardımlarını sürdüreceğine inanıyorum. Şimdiden tüm bağışlarımıza teşekkür ediyoruz.”

Toplam