Haberler

Deniz Feneri'nden Fildişi Sahili'ne Külliye

06-07-2015

Türkiye, Fildişi Sahili Müslümanlarını yalnız bırakmadı.

Türkiye, Fildişi Sahili Müslümanlarını yalnız bırakmadı. Fildişi Sahili Cumhuriyeti'nin farklı yerlerinde yaşayan milyonlarca Müslüman, hayırseverlerin yardımlarıyla yapılan cami ve medreseler için Türk halkına teşekkür etti.

Başkent Abidjan yakınlarındaki Pcka Dijvit kasabasında inşası devam eden medresede kısa bir süre sonra 300 öğrenci eğitim almaya başlayacak. Bin 500 metrekarelik alana külliye şeklinde inşa edilecek merkez içerisinde medrese, yurt, sağlık ocağı, misafirhane ve cami gibi hizmetlerin verileceği binalar yapılıyor.

Deniz Feneri Derneği Ankara Şube Koordinatörü Hamit Kunt, söz konusu külliye inşasına iki yıl önce karar verdiklerini dile getirdi ve süreci şöyle anlattı: “Buraya yardıma gelen arkadaşlar bize birkaç fotoğraf ulaştırdı. Fotoğraflarda sayfa sayfa parçalanmış Kur'an-ı Kerim'leri okuyan çocuklar vardı. O fotoğraflar üzerine buraya geldik. Bağışçılarımızın da desteğiyle 15 bin 500 Kur'an-ı Kerim'i burada dağıttık. Ortalama 20-30 metrekarelik bir alanda 100 öğrenci okuyor. Mevcut durumu değiştirmek için kolları sıvadık. Bağışçılarımızın destekleriyle güzel şeyler olacak."

Toplam