Haberler

Deniz Feneri'nden Gazze için 1 tır dolusu insani yardım…

03-09-2016

Türkiye'den Gazze'ye gidecek gemiye 25 ton gıda yardımı….

AFAD Organizasyonunda Türkiye genelindeki STK’ların katılımıyla hazırlanan insani yardım ECLİPS adlı gemiyle mersin limanı’ndan Gazze’ye Limanına hareket edecek.

Türkiye ile İsrail'in belli konularda anlaşmasıyla birlikte hız kazanan, mazlum Filistin halkına yardıma bir yenisi eklendi.

Türkiye'den Gazze'ye gidecek gemi AFAD koordinasyonuyla iki günlük yolculuğun ardından Aşdod Limanı'na varacak.

Deniz Feneri Derneği, İsrail ablukası altındaki Gazze’de yıllardır gözyaşı ve acı içinde kurban bayramına girmeye hazırlanan kardeşlerimize 1 tır dolusu gıda gönderiyor.

Dernek, zor duruma düşen Gazzeliler için hazırladığı gıda maddelerinden oluşan yardım kolileri hazırladı.

Yüzyılın İyilik Hareketi kendisine gelen talep sonrası derhal harekete geçerek 1 tır dolusu gıda malzemesini Gazzeli kardeşlerimiz için yola çıkarıyor.

Yardımların bayram öncesi Gazze'ye ulaştırılması hedefleniyor. İnsani yardım gemisinin içinde İsrail saldırılarında engelli durumuna düşen Filistinliler için 50 adet tekerlekli sandalye başta olmak üzere 25 ton gıda maddesi bulunuyor.

Ayrıca gönderilen yardımlarda Kurban Bayramı öncesi çocuklar da unutulmadı. AFAD öncülüğündeki STK’ların hazırladığı sağlık ve eğitim setlerinin yanında Gazzeli çocuklar için hazırlanan 10 bin oyuncak bayram öncesi Filistin’li çocukların yüzü güldürecek…

Toplam