Haberler

Deniz Feneri'nden milli iradeye sahip çıkma çağrısı

20-07-2016

15 Temmuz 2016 Cuma akşamı milletimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış bir grup Cuntacının girişimiyle büyük bir suikastla karşı karşıya kalmıştır. FETÖ/PDY yapılanması olarak adlandırılan isyancıların, önce TSK komuta kademesini ele geçirme, ardından seçilmiş Cumhurbaşkanı ve hükümeti görevden uzaklaştırma, Milli iradenin temsil edildiği parlamentoyu feshetme, emniyet güçlerini etkisiz hale getirme ve bunun sonucunda Anayasal düzeni askıya alarak yönetime el koyma girişimi, Cumhurbaşkanının, meşru idarenin, TSK’nın, Özel Harekat Polislerinin ve emniyet güçlerinin, siyaset kurumunun, sağduyulu medyanın ve sivil toplum temsilcilerinin direnişi ve çağrılarıyla; Aziz milletimizin feraset, cesaret ve kararlılığıyla boşa çıkartılmıştır.

Bu darbe insanlığın bütün ahlaki ilkelerinden, dini prensiplerinden, medeniyet değerlerinden ve asgarî vicdani ve insani müştereklerden uzak bir kalkışmadır. Bu ülkenin anneleri, babaları, oğulları, kızları olarak bu kalkışmaya katılmış ya da destek vermiş herkesi nefretle lanetliyoruz.

Vatansever ve hürriyetperver halkımız, milli iradenin çiğnenmesine, hukukunun ayaklar altına alınmasına izin vermemiştir. Milletin hukukuna kastetmek, izzet ve onuruna halel getirmek, şeref ve haysiyetini ayaklar altına almak üzere planlanan bu saldırı karşısında bütün milletimiz yekvücut olmuş, göğsünü siper ederek bu hain kalkışmaya dur demiştir. Bu milli direniş esnasında askerimiz, güvenlik güçlerimiz ve çok sayıda masum vatandaşımız şehit edilmiş ya da yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Şehit ve gazilerimizin yakınlarına baş sağlığı niyaz ediyoruz.

Darbe girişimi karşısındaki vakur, cesur ve alicenap tutumuyla tüm dünyaya örnek olan, Demokrasi, Milli irade ve Hukuk düzenine sahip çıkan asil bir milletin fertleri olmaktan dolayı bahtiyarlığımızı ifade ederken; hain kalkışmada suikasta hedef yapılan seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, meşru Hükümete, TBMM’nin değerli üyelerine, Genelkurmay Başkan'ı ve komuta kademesine, güvenlik güçlerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Gün, inanç düşünce ve yaklaşım farklılıklarını bir tarafa bırakarak 79 milyonun birbirine kenetlenme günüdür. Şimdi her bir vatandaşın, bizimle aynı mahalleyi, aynı şehri ve aynı vatanı paylaşan her bir memleket evladının canını kendi canımız gibi aziz, malını kendi malımız gibi değerli, inancını kendi inancımız gibi saygıdeğer, ailesini kendi ailemiz gibi muhterem bilme vaktidir. Şimdi milletimizin hukukuna, milli iradeye, özgürlüklere, demokrasiye ve ülkemizin maddi ve manevi bütün kazanımlarına ve mukaddeslerimize hep beraber sahip çıkma zamanıdır.

Bizler Deniz Feneri ailesi olarak insan haysiyet, onur ve şerefine; Milletin kaderine ve iradesine yönelmiş her türlü darbe, terör ve kalkışmayı tanımadığımızı, lanetlediğimizi ilan eder ve sürecin her anlamda takipçisi olacağımızı, devlet yetkililerimiz aksini söyleyene kadar meydanlarda demokrasi nöbetine destek vereceğimizi ve milli iradeye sahip çıkanlarla kenetleneceğimizi beyan ederiz.

Toplam