Haberler

Etiyopya'ya Gidiyoruz

25-03-2016

Deniz Feneri ekibi son yılların en şiddetli kuraklığının yaşandığı Etiyopya yollarına düşüyor.

Son yılların en şiddetli kuraklığının yaşandığı Etiyopya (eski adıyla Habeşistan) kuraklığın pençesinde. 2015 Ağustos ayında bölgede çalışmalar yapan Deniz Feneri ekibi yardım faaliyetlerini sürdürmek üzere yeniden Etiyopya yollarına düşüyor.

Bugün yola çıkacak ekip 15 günlük bir faaliyet planı ile gidiyor. Deniz Feneri çalışmalarını kuraklığın en şiddetli hissedildiği Etiyopya’nın Afar Bölgesi ve Cimma’da çalışmalarını sürdürüyor. Öncelikle bölgede gıda dağıtımı yapılacak. 2015 yılındaki ziyaretin ardından kuraklıktan etkilenen insanlar için Deniz Feneri bağışçıları tarafından açtırılan su kuyuları kontrol edilecek.

Çoğunluğu Müslüman olan bölge halkının faydalanması için inşa edilen Vefa Mescidinin ve yenilenen bir okulun açılışları yapılacak. Özellikle yetimlerin ve eğitim olanağı bulamayan çocukların faydalanması için içerisinde yetimhaneden mescide ve medreseye kadar bütün imkanları barındıran iki İslami eğitim külliyesinin de temeli atılacak.

Ayrıca Mart ayında vekâlet yoluyla Deniz Feneri’ne emanet edilen yurt dışı adak, akika ve şükür kurbanlarının kesimi yine Etiyopya’da yapılacak.

Etiyopya açlık ve susuzluk ile mücadele ediyor

Etiyopya’da son yılların en şiddetli kuraklığı yaşanıyor. Çocuklar çamurlu göllerin sularından içiyor, hayvanlar bitki kökleri ile besleniyor. Yiyecek yokluğu sebebiyle insanlar bir deri bir kemik kalmış durumda. Ülkede kıtlığa dayalı göçler başladı. Müslüman nüfusun yoğun olduğu bu bölgelerde kuraklıktan dolayı hayvan ölümleri başladı. Önlem alınmazsa insanların da kuraklığa bağlı nedenlerden ölmeye başlayacağı bildiriliyor.

Tarihte bilinen en eski medeniyet olan ülke, Mussolini dönemindeki İtalyan işgali dışında tarih boyunca bağımsızlığını koruyabilmiş sömürge olmayan tek Afrika ülkesi.

İslam’ın ilk muhacirlerini ülkesinde ağırlayan ve Mekke müşriklerine teslim etmeyen Habeş Kralı Necaşi’nin ve Müslümanların ilk müezzini Bilal-i Habeşi’nin de ülkesi Habeşistan, şimdi yardımlarımızı bekliyor.

Toplam