Haberler

Eyüp İmam Hatip Öğrencisi Kızlardan Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

19-12-2015

Eyüp Belediyesi, Deniz Feneri Derneği ve Eyüp Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin işbirliğiyle Bayırbucak Türkmenleri için hazırlanan bir kamyon gıda, giyecek ve nakit yardımı, Suriye sınırına doğru yola çıktı.

Suriye’deki iç savaş nedeniyle zor günler geçiren Bayırbucak Türkmenlerine Türkiye’nin çeşitli yerlerinden yardımlar gelmeye devam ediyor. Eyüp Belediyesi, Deniz Feneri Derneği ve Eyüp Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin işbirliğiyle bir hafta önce Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya sonucunda 'Ayni Yardım’ olarak toplanan 600 koli gıda, giyim, temizlik malzemeleri, ilaç, battaniye ve ayakkabı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde İmam Hatipli kız öğrenciler tarafından kamyona yüklendi. Okul bahçesinde düzenlenen törene, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan ve öğrenciler katıldı. Tören sonrası öğrencilerin arasında toplanan nakit yardımlar makbuz karşılığı Deniz Feneri Derneği yetkililerine teslim edildi. Yapılan dualar sonrası hazırlanan yardım kamyonu Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere Suriye sınırına doğru yola çıkarıldı.

"ÖĞRENCİLERİMİZ ENSAR OLMA DUYGUSUNU HİSSETTİLER"

Törende konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Öğrenci kardeşlerimiz İmam Hatip’li öğrencilerin nasıl davranmasına yönelik güzel bir örnek davranışa imza attılar. Hem de kızlar zayıftır genel algısını bir parça olsun yıktılar. Kadınlarımız zayıf değildir, kadınlarımız her zaman güçlüdür. Bunlar sembolik çalışmalar, genel yardımlar içerisinde bir kamyon yardım çok küçük bir yardım ama işin manası, anlamı çok büyük. Öğrenci kardeşlerimiz minik yürekleriyle, minik heyecanlarıyla çok büyük işler yaptılar ve tamamen gönüllü olarak çalıştılar. Çocuklarımıza gerçek manada yardımlaşma ve ensar olma duygusunu hissettiler ve yaşadılar. Umarım bu çalışma bereketli sonuçlar doğuracaktır. Bu çalışma her yüreğe ve gönle ensar olma özelliğini iletecektir" dedi.

"EYÜP’TEKİ SURİYELİLERE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Suriye’deki iç savaştan kaçıp İstabul’a gelen muhacir kardeşlerimize yardımcı olduklarını dile getiren Başkan Aydın, "İlçemizdeki Suriyeli muhacir kardeşlerimize destek olmaya çalışıyoruz. Gerek sıcak yemekler olsun, gerek kumanyalar olsun, gerek yakacakları olsun ve diğer alanlarda olmak üzere elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Bizler de onlara ensar olmaya çalışıyoruz. Bu kampanyaya biz de bir miktar katkıda bulunduk. Bizler de kendi içimizde ve derneklerle ayrı bir çalışma yapacağız" diye konuştu.

"BAYIRBUCAK’TAKİ KARDEŞLERİMİZİN YARDIMLARA İHTİYACI VAR"

Eyüp Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Aslı Nur, "Hepimizin bildiği gibi Bayırbucak’ta yaşayan kardeşlerimiz çok zor durumdalar ve zaruri ihtiyaçları var. Bizler de elimizden geldiği kadarıyla yardım toplamaya çalıştık. Bizler öncelikle tepkiler nasıl olacak diye korktuk. Daha sonra şükürler olsun ki Eyüp esnafı olsun diğer insanlar olsun gezdiğimiz her yerde bizim bu düşüncemizi çok güzel karşıladılar. Bizim beklemediğimiz şekilde yardım geldi. Yaklaşık 600 kolilik bir yardım topladık. Biz bir daha böyle bir şey olmasını istemeyiz ama zor durumda olana her zaman yardım etmek isteriz" şeklinde konuştu.

Ayşenur Kargı ise, "Biz bu çalışmayı yapmaya başladığımız zaman bu işin bu boyuta geleceğini hiç tahmin etmemiştik. Sınıflara girdiğimiz zaman bile arkadaşlarımız ilgilenmedi sandık ama neredeyse 600’e yakın kolilik yardım topladık. Herkes bu yardıma emek harcayarak ve içlerinden gelerek gönderdiler. Gelen yardımlarda yiyecekten kıyafete kadar her şey vardı. Biz bu kadar olacağını tahmin etmemiştik" ifadelerini kullandı.

Toplam