Haberler

Genel Kurul Üyelerimizle Hasbihal Ettik

21-03-2016

Deniz Feneri Derneği Genel Merkezinde genel kurul üyelerimizi ağırladık.

İyilik Hareketinin Zeytinburnu´ndaki Genel Merkezi´nde gerçekleşen toplantıya, Deniz Feneri Genel Kurul Üyeleri katıldı. Genel Başkan Av. Mehmet Cengiz´in açılış konuşması ile başlayan toplantıda geleceğe yönelik projeler hakkında bilgi verdi.

Hukuk, medya, iş dünyası, hanımlar ve gençlik ile ilgili alanlarda yeni çalışma gruplarıyla Deniz Feneri´ni güçlendireceklerini anlatan Cengiz, Deniz Feneri´ni daha geniş kitlelere açacaklarını belirtti.

Misafirlere iyilik hareketinin projelerinden bahseden Başkan Av Mehmet Cengiz, gençleri bu iyilik hareketi içine çekeceklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti; "İyilik okulu diye bir proje başlattık. Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte bu proje yürütülüyor, okullara gidiyoruz. Pilot bölge olarak İstanbul'u seçtik amacımız okullarda iyiliği anlatmak."

Okullarda Afrika’daki unutulmuş kardeşlerimizi anlattıklarını ifade eden Cengiz gençlerin en çok dikkatini çeken konunun Afrika’daki ve dünyanın başka mazlum coğrafyalarındaki su meselesi olduğunu belirtti. Her bir okulun bu konuyla ilgili Afrika’da bir su kuyusu açma gayreti içine girdiğini anlatan Başkan Cengiz, İmam Hatiplerin konuya daha da hassas bir şekilde yaklaştıklarını söyledi.

Konuşmasında Şanlıurfa’da 17 bin metrekare arazi tahsisi ile ilgili bilgi veren Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, "Güneydoğu’nun iyilik merkezi yakında Şanlıurfa olacaktır" dedi.

Başkan Cengiz’den sonra söz alan Dernek Genel Müdürü Ali Karayılan ise faaliyet raporu hakkında üyeleri bilgilendirdi.

Deniz Feneri´nin son 3 yılda 213.157 kişiye 126.531.825 TL´lik yardım ulaştırdığını anlatan faaliyet raporunun sunumundan sonra Genel Kurul Üyelerinin görüşleri ve önerileri alındı.

Yönetim Kurulu Üyelerimiz Coşkun Yıldız, Nurettin Ertemel, Turgut Durmuş ve Turan Yalçın’ın da hazır bulunduğu toplantı, söz alan üyelerin konuşmalarının ardından yapılan dua ile sona erdi.

Toplam