Haberler

Güzel Evim Projesiyle Evler Yenilenmeye Devam Ediyor

03-09-2015

Aksaray ilinde beş yetim çocuğuyla evsiz kalan Sevgi Ay’ın yeni evinin yapımı "Güzel Evim" projesi kapsamında hızla devam ediyor.

Aksaray ili Aşağı Dikmen köyünde bulunan Sevgi Ay ve beş yetim çocuğu kaldıkları evin yağan şiddetli yağmur sonucu kullanılamayacak hale gelmesi nedeniyle evsiz kalarak sığındıkları bir barakada yaşamlarını sürdürmek zorunda kalmışlardı.

Deniz Feneri Ankara Şubesi ekipleri bu durumu haber alır almaz olay yerine giderek gerekli sosyal incelemeleri geçtiğimiz ay içinde yapmışlar ve aile için yeni bir ev yapım çalışmasına başlanmıştı.

Sevgi Ay ve beş yetim çocuğu için başlanan evin inşası tüm hızıyla devam ediyor. Kısa sürede bitirilmesi planlanan ev mağdur aileye teslim edilerek daha yaşanılır bir ortamda hayatlarını sürdürmeleri sağlanacak.

Deniz Feneri Derneği, olumsuz barınma şartlarında veya kirada yaşayan, kendi imkânlarıyla evlerini yaptıramayacak durumda olan; başta hasta, özürlü, kimsesiz, dul ve yetimler olmak üzere, evi için tamirat gereken veya hiç evi olmayan ihtiyaç sahibi ailelerin imdadına "Güzel Evim" projesi ile koşuyor.

Toplam