Haberler

HALKEVİ SALDIRISINA SUÇ DUYURUSU

21-04-2016

ANKARA MAMAK'TA YAŞANAN VE BÜYÜK TEPKİ ÇEKEN "HALKEVİ" TERÖRÜ YARGIYA TAŞINDI

Türkmen kardeşlerimize yardım ve Somali'de Vefa Mescidi yaptırmak amacıyla düzenlenen kermes alanını basan Halkevi militanlarının, etkinliği zorbalıkla işgal etmesi ile ilgili olarak Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak saldırıya uğrayan gönüllü anneler ile birlikte DERNEĞİN Ankara Pursaklar’da bulunan şubesinde basın açıklaması yaptı. Koçak yaptığı açıklamada şunları söyledi.

17.04.2016 tarih saat 16.00 sıralarında 15 kişilik bir grup tarafından kermes alanında bulunan gönüllülere ve Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne onlarca kişinin gözleri önünde alenen “hırsızlar, tecavüzcüler, çocuk tacizcileri, Ak Partinin köpekleri, …. sizi bir daha burada görürsek burayı basarız, başınıza yıkarız. Derhal burayı kaldıracaksınız…. Defolun gidin.” gibi hakaret ve tehditlerde bulunmuşlardır.

Ayrıca aynı şüphelilerce, işyerinin vitrin camlarına “Hırsız, Yolsuz, Çıkarcılara yardım.” gibi yazılar yazmışlar, flama, afiş ve pankartları asılı bulundukları yerden yırtarak yerlere atmışlardır. Derneğin ve gönüllülerin kermesteki eşyalarını kırmışlar ve tahrip etmişler, kolilerini tekmelemişler ve parçalamışlardır. Diğer taraftan bu gayri yasal ve gayri ahlaki alçakça eylemlerini kendileri kameraya çekmişler ve olay yerinden yine toplu olarak ayrılmışlardır. Çekmiş oldukları kamera görüntülerini daha sonra internet ortamında yayınlamışlar ve haber ajanslarına servis etmişlerdir.

18 yıldan beri sadece Türkiye'de değil dünyada da ihtiyaç sahibi milyonların duasını alan ve iyilik götürmekten başka hiç bir gayesi olmayan Deniz Feneri Derneği ve onların vefakar iyilik elçisi gönüllülerine yapılan bu insanlık dışı saldırı girişimi kabul edilemez.

Deniz Feneri Derneği'nde, evlerinden ve çocuklarından zamanlarını feda ederek yalnızca gönüllü olarak hizmet veren ve iyiliğe destek veren yürekli iyilik annelerine yapılan saldırı asla yapanların yanına kalmayacaktır...

Hukuk içerisinde sonuna kadar davamızın takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine arz ederiz.

Son olarak bu saldırıyı yapanların bilmesini isteriz ki, Sizden ne bizler ne de gönüllülerimiz asla ve asla korkmuyoruz.

Yaptığınız bu alçakça ve korkakça saldırılara rağmen Türkiye'nin ve dünyanın bütün ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam edeceğiz.

Bizlere destek veren bağışçılarımıza ve gönüllülerimize yürekten bir kez daha teşekkür ediyoruz."

\"\"

Toplam