Haberler

Hüseyin'in Yürüme İhtimali Var

07-07-2015

Bartın’da yaşayan 9 yaşındaki “serebral palsi” hastası Hüseyin Sesver’in ayakta durma cihazına ihtiyacı var.

Doktorlar, daha önce annesinin borç parayla kendisine aldığı protez sayesinde duvara tutunarak da olsa yürüyebilen Hüseyin’in gelişme kaydettiğini söylüyor.


Doğuştan gelen serebral palsi (beyin felci) hastalığı nedeniyle konuşamayan ve yürüyemen Hüseyin Sesver’in ayakta durma cihazına ihtiyacı var. 3 çocuk annesi Fatma Sesver daha önce oğlu için borç parayla protez almış ve Hüseyin duvara tutunarak da olsa yürüyebilmişti. Şimdi doktorlar Hüseyin’in gelişme kaydettiğini, bu cihaz alınırsa yürüme ihtimalinin olduğunu söylüyor.


Bartın’ın Orduyeri Mahallesi’nde çocuklarıyla birlikte yaşayan Fatma Sesver, “Yıllardır sırtımda taşıyarak okula götürdüğüm oğlumun akülü araba ihtiyacı için Deniz Feneri Derneği'ne mektup yazdım ve dernek hem akülü araba talebimizi karşıladı hem de oğlumun eğitim masraflarına destek sağladı. Oğlumu dışarı şimdi rahat rahat dışarı çıkarıyorum ve sosyalleşmesini sağlayabiliyorum" diyerek Derneğe teşekkürlerini iletti.


Son yapılan tetkik ve kontrollere göre Hüseyin’inin kendi başına yürüme ihtimali söz konusu.
Çocuğunun yürüme gelişimine katkı sağlayacak olan cihazın bedelinin 3 bin 500 TL olduğunu söyleyen Fatma Sesver, “Bu cihaz alınırsa Hüseyin’in yürüme ihtimali var. Hayırseverlerden bana mutluluğu çok görmemelerini rica ediyorum. Çocuklarımı babasız büyütmenin zorlukları karşısında mutlaka birileri sesimi duyacaktır” diye konuştu.

Toplam