Haberler

İkinci “Sanat İyilik İçin” Sergisi Açıldı

22-07-2014

Deniz Feneri tarafından, geliri Gazzeli kardeşlerimiz için değerlendirilecek “Sanat İyilik İçin” sergisinin ikincisi Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde açıldı.

Deniz Feneri tarafından, geliri Gazzeli kardeşlerimiz için değerlendirilecek “Sanat İyilik İçin” sergisinin ikincisi Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde açıldı

“Sanat İyilik İçin” sergisi dün saat 16.00’da; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Şehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet, İş Adamı ve Koleksiyoner Yusuf İyilik, Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, sergiye eserleriyle destek veren sanatçılar, Ramazan Ağabey, basın mensupları ve sanatseverlerin katılımıyla açıldı.

Açılış sırasında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu kısa bir konuşma yaptı. Vali Mutlu konuşmasında şunları kaydetti:

Deniz Feneri Derneği’ne Sanatı iyilikle buluşturan bu anlamlı sergi için teşekkür ediyorum. Bu serginin açılış amacı Moritanya’da sağlık ocağı yapmak iken Gazze’de cereyan eden olaylar sebebiyle elde edilecek gelirin oraya gönderilmesi kararlaştırılmış. Dernek olarak inşallah Moritanya’ya sağlık ocağı açma hedefine en kısa zamanda ulaşırsınız.”

Açılışın ardından, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Selamet, Deniz Feneri Yönetim Kurulu üyeleri ve hattatlar eşliğinde sergiyi gezdiler, eserlerle ilgili bilgiler aldılar.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu sergilenen eserlerinden bir tanesini alarak Gazze’ye destek verdi. Daha sonra Vali Mutlu Dolma Bahçe Sanat Galerisi’nde bulunan anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı. Açılış merasimi, serginin gezilmesinde sonra sona erdi.

Gazze yararına düzenlenen “Sanat İyilik İçin” sergisi Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde (28 Temmuz 2014 Bayram günü hariç) 21-31 Temmuz 2014 tarihleri ve 09.00-18.00 saatleri arası sanatseverlerin ziyaretine açıktır. Sergimize tüm halkımız davetlidir.

Toplam