Haberler

İyilik Okullarda

25-04-2015

Deniz Feneri, “İyilik Okulu” projesinin başlangıcını Sabedin Türker İlköğretim Okulunda yaptı.

Deniz Feneri, “İyilik Okulu” projesinin başlangıcını Sabedin Türker İlköğretim Okulunda yaptı.

Kurulduğu günden beri gerek yurt içi gerekse yurt dışı projeleriyle muhtaçlara umut olan Deniz Feneri Derneği şimdi de İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü İyilik Okulu projesini başlattı. Proje kapsamında belirlenen okullarda öğrencilere yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma anlatılarak çocuklara küçük yaşta iyilik duygularının aşılanması hedefleniyor.

İyilik Okulu projesinin ilk durağı, Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak’ın sunumuyla Sancaktepe Sabedin Türker İlköğretim Okulu oldu. Deniz Feneri Derneği’nin iyilik yolunda neler yaptığının ve hangi güzel işlere imza attığının aktarıldığı programda, küçük iyilik elçilerine daha güzel bir dünya için hep birlikte neler yapılabileceği anlatıldı.

Sunum sonrası katılımcı öğrencilere Deniz Feneri İyilik Kumbarası ve İyilik Günlüğü dağıtıldı. Önümüzdeki günlerde bir grup öğrenci arkadaşlarını temsilen dernek merkezinde misafir edilerek lojistik merkezi gezdirilecek, yardım hazırlık çalışmalarının nasıl yürütüldüğü, ihtiyaç sahiplerine yardımların nasıl ulaştırıldığı bilgisi uygulama alanlarında gösterilecek.

İyilik Okulu, yarınların bugünlerden daha güzel ve daha fazla iyilik uygulamalarıyla dolu olması ümidiyle hayata geçirilmiş bir projedir. “Yeryüzündeki son muhtaca ulaşıncaya kadar çalışma” vizyonuyla hareket eden Deniz Feneri’nin iyiliği tüm dünyaya yayma çabasının yeni bir adımıdır.

Toplam