Haberler

İyilik Okulu Gaziosmanpaşa'da

28-04-2015

İyilik Okulu projesinin ikinci durağı Gaziosmanpaşa Yıldız Tabya İlköğretim Okulu oldu.

İyilik Okulu projesinin ikinci durağı Gaziosmanpaşa Yıldız Tabya İlköğretim Okulu oldu.

Deniz Feneri Derneği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü İyilik Okulu projesini okullarda uygulamaya devam ediyor. Projenin açılışını Sancaktepe Sabedin Türker İlköğretim Okulu’nda yapan Deniz Feneri, ikinci programı Gaziosmanpaşa ilçesinde bulunan Yıldız Tabya İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirdi.

Proje ile belirlenen okullarda yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma anlatılarak çocuklara küçük yaşta iyilik duygularının aşılanması hedefleniyor.

İyilik Okulu projesi kapsamında Yıldız Tabya İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen programda Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak 3. ve 4. sınıflardan oluşan toplam 270 öğrenciye seslendi. Çocuklara Deniz Feneri Derneği’nin iyilik yolunda neler yaptığının ve hangi güzel işlere imza attığının aktarıldığı programda, küçük iyilik elçilerine daha güzel bir dünya için hep birlikte neler yapılabileceği anlattı.

Sunum sonrası öğrencilere Deniz Feneri İyilik Kumbarası ve İyilik Günlüğü dağıtıldı. Mayıs’ın son haftası Yıldız Tabya İlköğretim Okulu’ndan bir grup öğrenci arkadaşlarını temsilen dernek merkezinde misafir edilerek lojistik merkezi gezdirilecek, yardım hazırlık çalışmalarının nasıl yürütüldüğü, ihtiyaç sahiplerine yardımların nasıl ulaştırıldığı bilgisi uygulama alanlarında gösterilecek. Çocuklar, kumbaralarda biriktirdikleri paralar ile kendi seçtikleri bir yardım projesinin gerçekleştirilmesine katkı sağlayacaklar.

İyilik Okulu, yarınların bugünlerden daha güzel ve daha fazla iyilik uygulamalarıyla dolu olması ümidiyle hayata geçirilmiş bir proje. Proje, “Yeryüzündeki son muhtaç kişiye ulaşıncaya kadar çalışma” vizyonuyla hareket eden Deniz Feneri’nin iyiliği tüm dünyaya yayma çabasının yeni bir adımıdır.

Toplam