Haberler

İyilik Okulu Projesi Bu Dönem 4 Bin Öğrenciyle Buluştu

05-06-2015

Deniz Feneri, içinde bulunduğumuz 2014-2015 öğretim yılının başında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile karşılıklı imzaladığı bir protokolle iyiliği öğrencilerle buluşturdu. 4 + 4 seviyesindeki öğrencilere iyilik, paylaşma, yardımlaşma ve diğergamlığı anlatan Deniz Feneri, 1998’den bu yana, 17 yıllık zengin deneyimlerini geleceğin iyilik elçileriyle paylaştı.



İyilik Okulu Projesi, pilot il olarak seçilen İstanbul’un bütün ilçelerinde, ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenen okullarda uygulanmak üzere planlandı. Bu dönem Bakırköy, Beykoz, Çatalca, Bağcılar’in da içinde bulunduğu 20 ilçede 22 okul Deniz Feneri Derneği’ne ve İyilik Okulu’na kapısını açtı. Her okulda güzel bir mihmandarlıkla karşılandık ve uğurlandık. Yaklaşık 4 bin öğrenciyle iyilik, vicdan, erdem adına güzel paylaşımlarda bulunduk. İyilik Okulu’nun katılımcı öğrencileri, bizimle bir projenin paydaşı olmak için niyetlendiler.

Oluşturdukları birikim, okul yönetimi ve öğrencilerin ortak kararıyla istenilen projeye aktarılacak ya da okul müstakil olarak bir projeyi üstlenebilecek. Örneğin bir okul Bangladeş’te kendi adıyla bir su kuyusu açacak; bir başka okul, bir avuç küçüğün emeğiyle Afrika’daki insanların en büyük mahrumiyetlerine çare olacak. Her iyilik, karanlıkta ve zorda kalmış bir kişi için bir umut ışığı ise, gücümüzü birleştirerek kocaman bir deniz feneri oluşturmak daha fazla çaresiz insan için umut ışığı olacaktır dedik. Karanlıkları iyiliklerimizle aydınlatalım; yolunu kaybetmiş olana yol, çaresiz kalmışlara çare olalım…



Proje kapsamında 4.000 öğrenciye iyilik günlüğü ve iyilik kumbarası dağıtıldı. Projenin ikinci aşamasında okullar seçtikleri temsilci öğrenci gruplarıyla derneğimize iadeyi ziyarette bulundu; lojistik merkezimizi, giyim mağazamızı ve diğer birimlerimizi gördüler. Öğrenciler, yardım hazırlık çalışmalarını yerinde müşahede ettiler. Barkotlama işlemiyle sistematize olmuş ayni yardımlar, öğrenci ve öğretmenlerin hayli ilgisini çekti. Birlikte izlenen tanıtım filmi ve yenen yemekle sonlanan ziyaretlerden hafızalara işlenen unutulmaz anlar oldu.


Ve İyilik Okulu Projesi’ne ortak olan okullara daima bizi hatırlatacak bir teşekkür emaresi olarak plaketlerini takdim ettik.



Proje, önümüzdeki eğitim döneminde de yoluna kaldığı yerden devam edecek. Görünen o ki, İyilik Okulu Projesi, Deniz Feneri Derneği’nin ışığını yeni nesillere ulaştıran en önemli projelerden biri olacak. Ve en uzun soluklu projelerinden biri…



Elleri alkış tutan küçüklere, gençlere,
Bizleri ağırlayan idareci ve öğretmenlere,
Gönülden teşekkürler…

Toplam