Haberler

İyilik Okulu'nun Amacı Geleceğe İyi Yürekli Nesiller Bırakmak

08-05-2015

Şişli Sait Çiftçi İlköğretim Okulu’nun üçüncü ve dördüncü sınıflardan 150 öğrencisi iyilik için bir araya geldi. Deniz Feneri Derneği’nin iyilik yolunda bu güne değin neler yaptığını, önündeki insanlık yaşamı kadar uzun yolda daha neler yapacağını konuşmak için.

Önümüzdeki yol insanın değil insanlığın yaşamı kadar uzun. Çünkü varlığımız yeryüzündeki son ihtiyaç sahibi insanın ihtiyacı giderilene dek sürecek.

Şişli Sait Çiftçi İlköğretim Okulu’nun üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri bu yolda Deniz Feneri’ne arkadaşlık etmek üzere oradaydılar. İyilik için bir araya gelinmiş bir toplantıda, 17 yaşındaki Deniz Feneri Derneği’nin bu küçüklere anlatacağı birçok iyilik hikâyesi vardı. Hayırseverlerin desteğiyle yurt içinde ve yurt dışında yapılan çalışmaları, kimlere ulaştığımızı ve daha nelerin yapılacağını paylaştık onlarla. İyilik aldık onlardan, iyilik verdik onlara. Bu güzel alışverişten erdem kazançlı çıktı; vicdan ve merhamet kazançlı çıktı.

Büyük yüreğe sahip küçükler, bu hayır hikâyelerinin birinde bizim de namımız okunsun diyerek Deniz Feneri iyilik kumbaralarını, iyilik günlüklerini aldılar. Sonraki adım miniklerden: 1 Haziran’ da dernek merkezimizde yeniden bir araya gelmek üzere sözleştik.

Toplam