Haberler

İzmir'den Suriye'ye Yardım Eli

04-04-2015

Deniz Feneri Savaş Mağduru Suriyeliler İçin Yardımlarına Devam Ediyor

Deniz Feneri Ege Temsilciliği İzmir’den yola çıkardığı insani yardım tırını Suriye içlerine gönderiyor.

Yardım tırında; 38,160 adet hasta bezi, 51.250 adet çocuk bezi, 5.5 ton peynir, 155 adet battaniye, 3 adet tekerlekli sandalye, 6 adet yatak ve 1.722 parça giyim malzemesi bulunuyor.

Deniz Feneri Derneği Ege Temsilcisi Harun Ece yola çıkarılan yardımlarla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı;

“Suriye’de yaşanan savaş 5. yılına girdi. Resmi açıklamalara göre 300 bine yakın insanın öldüğü, 12 milyon insanın yerinden yurdundan edildiği ve 1 milyon insanın yaralandığı Suriye savaşında, halk 5 yıldır ciddi yoksulluk ve işsizlik şartları altında yaşamaya çalışıyor. Suriye’deki şehirlerin altyapıları büyük oranda tahrip edildi. BM verilerine göre ülkenin altyapılarında 200 milyar doları aşkın zarar bulunuyor. Halk yoksulluk ve işsizlik kadar önemli ölçüde sağlık sorunları ile de mücadele ediyor. Bütün bu konularda öncelikle uluslararası camianın desteğine ihtiyaç var. Bunu yeterince gördüğümüzü söyleyemeyiz. Bu krizin yükünü en çok Türkiye çekiyor.

Deniz Feneri Derneği ve diğer Türk sivil toplum kuruluşları savaşın ilk günlerinden beri hayırsever insanların desteği ile gerek Suriye içerisinde yaşayan, gerekse ülkemize sığınan Suriyeli iç savaş mağdurları için çözümler üretmeye ve onların hayatta kalmalarına yardımcı olmaya çalışıyor. Deniz Feneri Derneği Ege Temsilciliği olarak bir tır daha yola çıkardık. Bu tırın içerisinde 38.160 adet hasta bezi, 51.250 adet çocuk bezi, 5.5 ton peynir, 155 adet battaniye, 3 adet tekerlekli sandalye, 6 adet yatak ve 1.722 parça giyim malzemesi bulunuyor. Yardımların bir kısmı Kilis üzerinden Suriye’deki kamplara gidecek, bir kısmı ise Şanlıurfa’daki Suriyeli kardeşlerimize ulaştırılacak.

Derneğimizin yardımları sadece Suriye halkı için değil tüm savaş mağdurları, yoksullar, dul ve yetimler için devam edecek.”

Toplam