Haberler

Kanayan Dünyaya İyilik Aşısı

19-12-2016

Deniz Feneri, İyilik Okulu Projesiyle genç yüreklere iyiliği aşılıyor

Dünya’da insanlığa karşı yapılan zulümlere yönelik farkındalığı arttırmak amacıyla “İyilik Okulu Projesi” düzenlenenetkinlikile tanıtıldı. Programın amacı doğrutusunda Daha sonra imam hatip ortaokulu ve lisesi öğretmenlerine gönüllü eğitim programı verilerek iyiliği genç yüreklere anlatması sağlanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, Deniz Feneri Derneği ve İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) işbirliği ile “İyilik okulu projesi” Grand Cevahir Hotel de düzenlenen tören ile tanıtıldı. Törene Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Deniz Feneri Derneği Başkanı Av. Mehmet Cengiz, ÖNDER Başkanı Halit Bekiroğlu ve çok sayıda imam hatip lisesi öğretmenleri katıldı. Proje kapsamında ilk etapta pilot bölge olan İstanbul’da bulunan 350’yi aşkın İmam Hatip Ortaokulu ve Liselerinden 600 öğretmen Gönüllülük Eğitimi verildi. Verilen eğitimin sonunda sertifikalarını alacak olan öğretmenler, okullarında bulunan öğrencilerine İyilik Okulu projesinin amacı ve iyiliğe dair temel kavramları gençlere anlatarak farkındalık oluşturacak.

Protokol konuşmaları ile başlayan tören İyilik Okulu Projesi’nin tanıtım filmi ile devam etti. Ardından Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan öğretmenlere iyiliğin anlatıldığı seminer verdi. Tören katılımcıların toplu hatıra fotoğrafı çekinmeleri ile son buldu.

“Amacımız daha ilkokulda yaşayarak iyilik edinmek”

Deniz Feneri Derneği’nin 2014 yılında başlattığı İyilik Okulu Projesi’nin gelişerek devam ettiğini vurgulayan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, “ Milli Eğitim Bakanlığımız ile başlayan bu proje din öğretimi genel müdürlüğü ile İmam hatiplerde Deniz Feneri Derneğinin katkıları ile daha da büyümüş olacak. Amacımız daha ilkokulda yaşayarak iyilik edinmek, iyilik faaliyetlerinin içinde olmak ve iyiliği arttırmak. Bugün Halep’te yaşananları görerek bir insan rahat yatabiliyorsa, elinden bir şey gelmiyorsa ne yapabilirim diye düşünmeyi geliştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

“Hemen iyilik kervanına katılmış oldular”

Çocukların yardımlaşma ve iyilik duygularını harekete geçirmeyi hedeflediklerini ifade eden Deniz Feneri Derneği Başkanı Av. Mehmet Cengiz, “ Bu proje sadece çocuklara iyiliğin anlatılması ile kalmayacak. Okullarda iyilik takımları kurulup kendi ürettikleri iyilik projelerini oluşturacaklar. Daha sonra bu projeler ile çocukların yarışmaları sağlanacak. Halep’te yaşanan insanlık dışı katliamlardan dolayı toplum çok duyarlı hareket ediyor. Dün iki okulumuzda bu konuda ‘Halep’li kardeşlerimizde yardımlar topladık’ diyerek bizi aradılar. Aslında hemen iyilik kervanına katılmış oldular” dedi.

Toplam