Haberler

Kastamonu'da yetimlerle iftarda buluştuk

03-07-2015

Deniz Feneri Derneği, Ramazan ayında ‘Paylaşın Bereketlensin’ sloganıyla, muhtaçlara yardım etmeye devam ediyor.

Deniz Feneri Derneği, Ramazan ayında ‘Paylaşın Bereketlensin’ sloganıyla, muhtaçlara yardım etmeye devam ediyor. 20 yıldır sosyal projeler ile iyilik dağıtan Deniz Feneri Derneği, ihtiyaç sahiplerine nakit, gıda, giyim, eğitim, barınma, sağlık, yakacak gibi konularda acil ve sürekli yardım sağlıyor.

Sadece ülke çapında değil, uluslararası yardımlar da yapan dernek, Dünya Yetimler Günü vesilesi ile Kastamonu'da İlim Yayma Cemiyetinde 55 Yetim ailesine iftar yemeği verdi. 150 kişiyle iftar yapılan programa katılan bütün çocuklara 100’er TL bayram harçlığı verildi.

Yemek esnasında bir konuşma yapan Deniz Feneri İletişim Koordinatörü Recep Koçak şunları söyledi; "20 Yıl önce Deniz Feneri iyilik hareketi böyle bir Ramazan ayında başlamıştı, şükürler olsun ülkemizin gidilmedik bölgesi, ili, ilçesi, köyü, mezrası kalmadı. Ayrıca dünyanın 60 ülkesinde faaliyette bulundu, hayırseverlerin emanetlerini yerine ulaştırdı. Bugün de Ramazan ayının 15’i ve Dünya Yetimler Günü. Artık her Ramazan’ın 15’inde yetimlerimizi yeniden konuşacak ve onlara daha iyi nasıl sahip çıkabileceğimizi konuşacağız.

Bu yıl, Deniz Feneri’nin 20. Ramazanını idrak ediyoruz. 20. yıl anısına bugün Dünyanın 20 farklı ülkesinde iftar sofraları açtık. Bu sofralarda toplam on iki bin yetim ve ailesi bugün iftar yaptı."

Koçak, 20 yıldan beri iyilik hareketine destek veren hayırseverlere ve gönüllülere teşekkür etti

Gecede bir diğer konuşmacı Deniz Feneri Kastamonu Temsilcisi Halit Bitkin ise yaptığı konuşmada, "Şeyh Şaban-ı Veli ismi Zimbabwe’de de yaşayacak. 14 milyon nüfuslu Zimbabve’de yaklaşık 250 bin Müslümanın yaşıyor. Şeyh Şaban-ı Veli Hazretlerinin isminin verileceği mescit projesi girişimine başladık. İlimizden uçakla 17,5 saat uzaklıkta olan Zimbabve’de ilimizin bu manevi şahsiyetinin adını yaşatabilmek için hazırlıklarımız devam ediyor” diye konuştu.

Zimbabve’de yapılması planlanan ve Kastamonu’nun manevi değerlerinden Şeyh Şaban-ı Veli Hazretlerinin ismini taşıyacak mescide yardım yapmak isteyenlerin ‘MESCİD’ yazıp 5560’a göndermesini isteyen Bitkin, bu mesaj karşılığında 10 kerpice karşılık gelen 5 TL’lik yardımda bulunulacağını belirtti. Bitkin, herkesin yardımlarını beklediklerini söyleyerek sözlerine son verdi.

İftar programının ardından yemeğe iştirak eden 55 yetim çocuğa zarflar içerisinde bayram harçlıkları dağıtıldı.

Toplam