Haberler

Konyalı Yetimleri Konyalılarla Buluşturduk

11-03-2015

Deniz Feneri Derneği "Bir Yetim Büyütüyorum" projesinin tanıtımı için Konya’da kahvaltı bir toplantı düzenledi.

Deniz Feneri Konya'nın Yetimlerini Konyalılarla Buluşturdu

Deniz Feneri Derneği "Bir Yetim Büyütüyorum" projesinin tanıtımı için Konya’da kahvaltı bir toplantı düzenledi. Programa Konyalı gönüllüler, bağışçılar ve basın mensupları katıldı.

Deniz feneri Derneği Ankara Şubesinin düzenlediği organizasyonla 100 hayırseverin 100 Konyalı yetim çocuğa sahip çıkması için aracılık edildi. 20 ülkede ve Türkiye’de binlerce yetimi himayesine alan dernek şehir şehir dolaşarak iyilikleri çoğaltmaya devam ediyor.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesi Koordinatörü Hamit Kunt şunları söyledi: “Derneğimiz, tam 17 yıldır dul, yetim, yoksul, yaşlı ve engelli yüzbinlerce insan için köy köy, kasaba kasaba dolaştı. İhtiyaç sahiplerine nakit, gıda, giyim, sağlık, eğitim ve barınma yardımları yaptı.

Deniz Feneri Ankara Şubesi tarafından Konya il, ilçe ve köylerinde yaşayan 130 ihtiyaç sahibi aileye geçtiğimiz hafta 18.305,00 TL değerinde gıda, 128 aileden 326 ferde 67.848.00 TL değerinde giysi ve 1.029.00 TL değerinde eşya yardımları ulaştırdık. Yapılan yardımların toplam değeri 157.977.00 TL. Şimdi de Konya’da tespit ettiğimiz 100 yetim çocuğumuz için kolları sıvadık.

Gönüllülerimiz, bağışçılarımız ve iyiliksever Konyalılar ile bir araya gelerek bu 100 yetim çocuğumuzun ihtiyaçlarının karşılanması için istişarelerde bulunduk. Aynı şehirden 100 hayırsever kişi bu çocuklarımıza hamilik yapacak. Hayırseverlerimiz her yetim için aylık 100 TL’yi Deniz Feneri hesabına gönderiyor. Derneğimiz ise, yetimlerimiz için gönderilen paraları her ay düzenli olarak ailelerimize ulaştırıyor. 20 ülkede ve Türkiye’de uyguladığımız yetim projemizle yaralı gönüllerin iyileşebilmesi için köprü vazifesi görüyoruz. ‘Bir Yetim Büyütüyorum’ projemizi diğer illerimizde de yaygınlaştıracağız.”

Toplam